Τα πολλά Δίστομα κι ο εμπαιγμός

Το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο δεν τον πληρώσαμε μόνο με το 1 εκατομμύριο νεκρούς.

Στις 12 Μαρτίου 1942, η Γερμανία άρπαξε απ’ την καταχρεώμενη Ελλάδα, αναγκαστικό “δάνειο¨ 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, το οποίο δεν επέστρεψε ποτέ.

Οι υλικές καταστροφές επιπλέον που προξένησαν οι Ναζί στην Ελλάδα υπολογίστηκαν συντηρητικά σε 7,1 δισεκατομμύρια δολλάρια. Από αυτές δεν αποκαταστάθηκε καμία.

Επιπλέον οι Ναζί έκλεψαν από την Τράπεζα της Ελλάδας όλο το απόθεμα της σε χρυσό, 1,5 τόνο ασήμι και 3,4 τόνους νικέλιο από το λείωσιμο των κερμάτων.

Οι Ναζί, ένας στρατός φονιάδων και αρχαιοκάπηλων, λεηλάτησαν αρχαιότητες από 42 μουσεία και αμέτρητους αρχαιολογικούς χώρους. Άρπαξαν αρχαιολογικές συλλογές, αγάλματα, ανάγλυφα, νομίσματα, χρυσους στεφάνους και κοσμήματα. Απ την Ακρόπολη απέσπασαν κατεργασμενα μάρμαρα και ανάγλυφα. Ακόμα και τις μέρες που αποχωρούσαν χτύπησαν και κατέστρεψαν το ανάγλυφο του Χάρωνος στον Κεραμεικό και ανατίναξαν το Περιστύλιο του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
Μα πάνω απ’ όλα, στα 84 Ολοκαυτώματα και στα σκοπευτήρια, δολοφόνησαν χιλιάδες αγωνιστές, παιδιά, γυναίκες και γέροντες ενώ η λεηλάτηση της παραγωγής οδήγησε στον μεγάλο κατοχικό λιμό και .στο θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Το σημερινό πλιάτσικο των Γερμανών γίνεται δίχως στρατιωτική επέλαση και Κατοχή. Με συνεργάτες όλες τις δοσίλογες ελληνικές κυβερνήσεις, άρπαξαν τον πλούτο της χώρας και λεηλάτησαν τις υποδομές της, με πρόσχημα ένα χρέος, δημιουργημένο από τα λαμόγια της εξουσίας.
Από το 2010 υπολογίζεται πως η ελληνική κρίση χρέους απέφερε στην Γερμανική Κεντρική Τράπεζα 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ από το Securities Market Programme (SMP), δηλαδή το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εκείνο όμως που στοιχειοθετεί υποδούλωση της χώρας στο νέο Γερμανικό δόγμα, είναι το ξεπούλημα των υποδομών και του φυσικού πλούτου. Αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρική ενέργεια, βουνοκορφές για τις ανεμοφτερούδες τους, μεγάλα τουριστικά καταλύματα και κοινοπραξίες με άλλους λήσταρχους στα λιμάνια, συγκροτούν το ολοκληρωτικό ξεπούλημα μιας χώρας, που πότισε τα βουνά της με το αίμα των παιδιών της και τώρα τα ξεπουλάει όλα, βουνά , τάφους, μνήμες, το παρόν και το μέλλον των τωρινών της παιδιών.

Η περίφημη διεκδίκηση αποζημιώσεων είναι μια χαντακωμένη υπόθεση. Όχι μόνο γιατί το 1960 η κυβέρνηση Καραμανλή δέχτηκε την αποφυλάκιση τους εγκληματία πολέμου Μέρτεν, έναντι 100 εκατομ, μάρκων και υπέγραψε παραίτηση απο κάθε άλλη διεκδίκηση αλλά γιατί επίσης ειναι γελοίο να διεκδικείς, υποτίθεται,¨αποζημιώσεις και ταυτοχρονα να ξεπουλάς τη χώρα σου μπιτ παρά.

Η Κατοχή έχει συντελεστεί. . Η Αντίσταση αργεί.

Πηγή: Νίνα Γεωργιάδου – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *