Αυτοί που φταίνε μόλις το ομολόγησαν

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, Τσιόδρας και Μητσοτάκης (ή αν προτιμάτε Σωτήρης και πρόεδρος) επέλεξαν την τακτική της αυτοδικαιολόγησης γι αυτό που αποτελεί την πρακτική παραδοχή της αποτυχίας τους. Την απόφαση για το δεύτερο lockdown.

Λίγο αργότερα, στα μουλωχτά, πάρθηκαν δύο συνοδευτικές αποφάσεις, που αποτελούν την πλήρη απόδειξη της εγκληματικής αμέλειας.

1. Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία για προσλήψεις προσωπικού στις ΜΕΘ. Δηλαδή μετά από μήνες, με όλες τις ενδείξεις για το τι ακολουθεί, η κυβέρνηση δεν στελέχωνε τις ΜΕΘ και προτιμούσε να αποδίδει επικοινωνιακά ευθύνες στους πολίτες για όσα συμβαίνουν. Διάφοροι επίσημοι και ανεπίσημοι σφουγγοκωλάριοι, ψεύδονταν διαβεβαιώνοντας πως όλα είναι έτοιμα και “θωρακισμένα”. Φτάσαμε στο σημείο να πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, για να γίνουν προσλήψεις

2. Αποφασίστηκε να απαιτείται αρνητικό τεστ κορονοϊού για να μπει κάποιος στη χώρα. Το τεστ αυτό δεν χρειαζόταν κατά την κυβέρνηση, όταν εκατομμύρια τουρίστες έμπαιναν στη χώρα μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού για το “state of mind”. Σύμφωνα με ομολογία της ίδιας της αδελφής του Μητσοτάκη, ένα τέτοιο μέτρο δεν το ήθελε η TUI και οι τουριστικοί πράκτορες. Οπότε μεταξύ κορονοϊού και ασφάλειας επιλέξαμε κορονοϊό, αλλά όλα κι όλα, με το Μητσοτάκη καμαρωτό σε εκείνο το γραφικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Εδώ και ώρες έχουν βγει τα παπαγαλάκια και ξανάρχισαν πάλι τα “δεν είναι η ώρα για να αποδοθούν ευθύνες, πρέπει να είμαστε ενωμένοι”. Συμφωνώ στο να είμαστε ενωμένοι αλλά για να δούμε ποιος έφταιξε και τι έφταιξε. Αυτά τα αφηγήματα της ενότητας και ομοψυχίας για να την σκαπουλάρουμε όποτε υπάρχουν ευθύνες είναι ανέντιμα. Υπάρχουν και θα υπάρξουν νεκροί και μια χώρα κατεστραμμένη. Αυτοί που φταίνε μόλις το ομολόγησαν.

Πηγή: Κώστας Βαξεβάνης – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *