Υγειονομικοί σε αναστολή και απεργία πείνας

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Από τις 20 του Μάρτη, πέντε από τους χιλιάδες «ανεσταλμένους» υγειονομικούς, κάνουν απεργία πείνας.

Γιατί πάλεψαν, με αυτοθυσία, ενάντια στο θάνατο, στο αποψιλωμένο και ρημαγμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Γιατί αρρώστησαν οι ίδιοι, μετέφεραν την αρρώστια στις οικογένειές τους, συνέχισαν να υπηρετούν τις απαράβατες αρχές της ιατρικής επιστήμης, όπως συνέχισαν να υπερασπίζονται το στοιχειώδες δικαίωμα ελευθερίας στις ιατρικές πράξεις.

Και αφού «χειροκροτήθηκαν» απ’ τα μπαλκόνια και συνέχισαν να παλεύουν μόνοι τους, εξοβελίστηκαν από έναν υγειονομικό ολοκληρωτισμό, με επικεφαλής έναν – καθόλου συμπτωματικά – φασίστα υπουργό,

Η αναστολή, χειρότερη κι απ’ την απόλυση, δεν τους επιτρέπει να ασκήσουν πουθενά το επάγγελμά τους, καταδικάζοντάς τους στην απόλυτη ανέχεια. Την ίδια ώρα που οι εμβολιασμένοι τριπλά συνάδελφοί τους, συνεχίζουν να νοσούν και να μεταδίσουν, στους χιλιάδες ¨ανεσταλμένους” αρνούνται την προσέλευση στη δουλειά τους ακόμη και με καθημερινό rapid test, απογυμνώνoντας κι άλλο το έτσι κι αλλιώς καταρρακωμένο και προς εκποίηση, δημόσιο σύστημα υγείας.
Σε άλλες εποχές, ένας απεργός πείνας θα αποτελούσε όνειδος και πόλο πλατιάς κοινωνικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Μπράβο στους Active Member, το Νικο Ξύδη και όσους συμμετέχουν στη σημερινή συναυλία συμπαράστασης, ακυρώνοντας στην πράξη τη μεγάλη σιωπή των αμνών.

ACTIVE MEMBER, Τι άλλο φοβάσαι

Κάποτε σ’ είδα στο πέρασμα του αιώνιου κόμβου, στο καιρό του τρόμου και του αλλόκοτου φόβου, να διπλώνεσαι, ν’ ανησυχείς και να τρομάζεις και πριν καλάρουν οι μέρες το σκασμό να βγάζεις. Να μια απ’ τα ίδια — ίδιοι δρόμοι — ίδιοι κύκλοι, γαβγίζουν οι άνθρωποι — σκιάζονται οι σκύλοι, θρηνούν μανάδες, και πού να ξαποστάσεις όταν στη μνήμη σου μακραίνουν οι αποστάσεις. Έτσι σκηνοθετούν το σήμερα άκριτοι κοσμοκράτορες, βαρέθηκα τα έγκυρα – είναι όλοι προβοκάτορες που πιάνονται απ’ τον φόβο σου και φτιάχνουν ιστορίες κι ενάντια στους άπιστους, στήνουν σταυροφορίες …

Πηγή: Νίνα Γεωργιάδου – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *