Κύκλωμα παιδοβιαστών-μαστροπών – Η νεοδημοκρατική “αφρόκρεμα” του καπιταλισμού

Καταιγιστικές οι αποκαλύψεις της τραγωδίας της 12χρονης μικρούλας στα Σεπόλια. Ο επιχειρηματίας Η. Μίχος, εργοδότης της ανήλικης και της μητέρας της στο super market που διατηρούσε, βίαζε συστηματικά και εξέδιδε το δωδεκάχρονο σήμερα κοριτσάκι – ποιος ξέρει από ποια ηλικία. Κυκλοφορούσε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο και «ψάρευε» πελάτες, προσελκύοντας το σεξουαλικό ενδιαφέρον εκατοντάδων αποκτηνωμένων που επιθυμούσαν να βιάσουν το παιδί!

Ο κατηγορούμενος, που έχει συλληφθεί μαζί με το συνεργό του, αλλά και το περιβάλλον του, αποτελούν διακεκριμένα στελέχη της ΝΔ στην πειροχή, φωτογραφημένα σε πολλές πόζες με επώνυμους υψηλόβαθμους νεοδημοκράτες και εκκλησιαστικούς παράγοντες. Στο σπίτι, μάλιστα, του Η. Μίχου γίνονταν οι συναντήσεις του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τους «εκλεκτούς» του ψηφοφόρους. Οι δουλειές του πήγαιναν πολύ καλά, αφού, πέραν των άλλων, το Υπουργείο Υγείας του έκανε δεκάδες απευθείας αναθέσεις την περίδο 2011 – 2014! Η σύζυγος του δράστη, στενή συνεργάτρια του Δημάρχου της Αθήνας, διαμερισματική σύμβουλος με την παράταξη της ΝΔ και μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου, λέγεται ότι αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τη μητέρα του θύματος με 10 χιλιάδες ευρώ για να μη μιλήσει. Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο Μπακογιάννης υποχρεώθηκε, με μεγάλη καθυστέρηση, να τη διαγράψει από την παράταξή του. Στον ίδιο τον αρχηγό των παιδοβιαστών Μίχο επιβλήθηκε “αναστολή”(!) της ιδιότητας του μέλους της κυβερνώσας παράταξης.

Πάντως, στα πετσωμένα ΜΜΕ, δεν έλειψε η προσπάθεια εξομάλυνσης των εντυπώσεων, με την παρουσία του περιβόητου μπάτσου Μπαλάσκα για να επαινεί το… ήθος του Μίχου και της συζύγου του…

Καθώς οι αντιδράσεις και τα βέλη επικεντρώνονται στην Δεξιά και τους υπόλοιπους φρουρούς του τρίπτυχου “Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια”, ανακοινώθηκε ξαφνικά και προβλήθηκε η σύλληψη της μητέρας του θύματος με την κατηγορία της μαστροπείας!

Στο μεταξύ, τα «κοράκια» των ΜΜΕ έχουν εγκατασταθεί με τα συνεργεία τους έξω από το σπίτι της μικρής, καραδοκώντας να συλλάβουν εικόνες της, που θα «γαργαλήσουν» τους τηλεθεατές και θα αυξήσουν την τηλεθέαση, κατασπαράζοντας, κυριολεκτικά, το παιδί.

Για άλλη μία φορά αποκαλύπτεται η κοινωνική σήψη, η χωρίς όρια υποκρισία και ο κυνισμός της υποτιθέμενης «αφρόκρεμας» της καπιταλιστικής κοινωνίας, η στυγνή εκμετάλλευση, σεξουαλική και άλλη, των παιδιών, η απουσία κοινωνικής πρόνοιας και θεσμών προστασίας των παιδιών, η κανιβαλική στάση των συστημικών ΜΜΕ απέναντι όχι μόνο στη 12χρονη, αλλά και στα οκτώ παιδιά της φτωχής αυτής οικογένειας, που βουλιάζει στο βάλτο της κοινωνικής και της ατομικής δυστυχίας.

Από όλη αυτή τη φρίκη αναδεικνύεται η ανάγκη της πάλης για κοινωνική φροντίδα και θεσμούς προστασίας των παιδιών και των εφήβων από τη σεξουαλική, την εργασιακή και κάθε άλλη εκμετάλλευση και ταπείνωση. Δεν αρκεί, μολονότι χρειάζεται, να παραπέμπονται τα θύματα, εκ των υστέρων, σε ψυχολόγο. Απαιτούνται οργανωμένες υπηρεσίες για την ολιστική αντιμετώπιση των θυμάτων έμφυλης βίας. Απαιτούνται δράσεις πρόληψης και αποκατάστασης. Απαιτούνται ριζικά μέτρα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ακρίβεια, την έλλειψη στέγης, τη σχολική διαρροή, τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που καταστρέφουν καθημερινά τις ζωές των ανθρώπων.

Είναι κοινή, πλέον, απαίτηση του λαού να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Καμία συγκάλυψη -όπως προκλητικά έγινε με τον σύμβουλο του δεξιού πρωθυπουργού Νίκο Γεωργιάδη ή με τον Λιγνάδη- δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Ο λαός πρέπει να οργανωθεί, να παλέψει και να σώσει τον λαό και τα παιδιά του!

Δυναμώνουμε τις αντιστάσεις μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και οργανώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που όσο βαθαίνει η κρίση του γεννά και εκτρέφει τα πιο αποτρόπαια τέρατα.

Πηγή: Κατερίνα Μάτσα – Νέα Προοπτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *