Φαιδρά σενάρια από το Μέγαρο Μαξίμου που εμπλέκουν τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και το μόρφωμα του πρώην επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη

Του Γιώργη Γιαννακέλλη.

Σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητώ τον ισχυρισμό που προβάλλει σήμερα η εφημερίδα Documento ότι έχει στην κατοχή του ακλόνητα στοιχεία που αποδεικνύουν “βρόµικες µεθοδεύσεις”, που αποσκοπούν ώστε “ο Μητσοτάκης, µε συνωμοσίες και ίσως σχέδια εξαγοράς, να αλλοιώσει τη βούληση του εκλογικού σώματος και την ίδια τη δημοκρατία”.

Το έντυπο του Κώστα Βαξαβάνη αναφέρει ότι βρίσκεται στα σκαριά “µε διαμεσολάβηση αποτυχημένου πλην όμως χρήσιμου στον Κυριάκο δημοσιογράφου” μεθόδευση από το Μέγαρο Μαξίμου ώστε οι δυσαρεστημένοι από την Ν.Δ ψηφοφόροι να επιλέξουν ακροδεξιό σχηματισμό με προοπτική αυτός να αποκτήσει κοινοβουλευτική παρουσία, λειτουργώντας στην συνέχεια σαν δεκανίκι του Μητσοτάκη.

Με την αναφορά του, ο Κ. Βαξεβάνης, ότι ο “μεσολαβητής”, αποτυχημένος δημοσιογράφος είναι ένα πρόσωπο με “έντονη δραστηριότητα και παρενοχλητικό ρόλο στο Twitter, που τελεί συχνά εν ευθυμία”, φωτογραφίζει τον και κρατικοδίαιτο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ενώ υποθέτουμε το ακροδεξιό κόμμα είναι το “ΕΑΝ” του πρώην εισαγγελέα Αν. Κανελλόπουλου.

Αρχικά να πούμε ότι αυτό το σενάριο αγχωμένης μαλακίας, δεν είναι καινούργιο. Είμαστε απ’ τους πρώτους που το δημοσιεύσαμε όταν κυκλοφόρησε σε πιάτσα θεωρώντας ότι μόνο “άριστος” εγκέφαλος που έχει διδαχθεί πολιτικό σχεδιασμό από πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ θα μπορούσε να το συλλάβει.

Εγραφα συγκεκριμένα στις 11/4 τότε που ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, εμφανιζόταν σαν “βιτρίνα” του Κασιδιαρέικου μορφώματος, πριν τα σπάσουν με τον φυλακισμένο ναζί, για τα συνωμοσιολογικά σενάρια, όπως αυτά που αναφέρει τώρα το Documento, και κυκλοφορούσαν από τότε. Οι πληροφορίες που διοχετευόταν και τις οποίες ανέφερα στο κείμενο μου, έκαναν λόγο ότι ο επικεφαλής του μορφώματος “ΕΑΝ”:

“έχει ανοιχτή γραμμή με την Ν.Δ μέσω του συνταξιούχου σήμερα Γιώργου Σανιδά, ο οποίος έχει διατελέσει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ήταν το πρόσωπο που το 2006 τον προώθησε για αντιεισαγγελέα, όπως φημολογείται. Είναι απόλυτα παρακινδυνευμένο να ισχυριστεί κανείς ότι η Ν.Δ., ουσιαστικά επιδιώκει όσοι ψηφοφόροι έφυγαν από το μαντρί της να βρεθούν στο κόμμα Κασιδιάρη, αυτό να αποκτήσει κοινοβουλευτική ομάδα η οποία θα λεηλατηθεί από το σημερινό  κυβερνητικό κόμμα και έτσι θα αποκτήσει ακόμα μια πρωθυπουργική θητεία ο Μητσοτάκης. Σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ακούγεται αυτό”.

Και εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη. Θεωρώ δηλαδή ότι πρέπει να είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου οι πολιτικοί αναλυτές του Μαξίμου που εκτιμούν ότι “µε λίγο σπρώξιµο και ακροδεξιά ρητορική οι ακροδεξιοί συνωμότες θα µπορέσουν να λειτουργήσουν ως δεξαμενή των δεξιών δυσαρεστημένων και να µπουν στη Βουλή. Στη συνέχεια θα παίξουν τον ρόλο του παραστάτη του Μητσοτάκη”.

Οχι με “λίγο σπρώξιμο” αλλά ούτε βίντσι να επιστρατεύσουν οι νεοδημοκράτες δεν θα κατορθώσουν το ακροδεξιό συνονθύλευμα που έχει φτιάξει ο Αν. Κανελλόπουλος να συγκεντρώσει εκλογικό ποσοστό 3% και να αποκτήσει κοινοβουλευτική παρουσία. Και αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να το συμπεράνει κανείς. Ακόμα και οι αβανταδόρικες δημοσκοπήσεις όπως αυτή της GPO που δημοσίευσαν τα “Νέα Σαββατοκύριακο” δίνουν στο “ΕΑΝ”, 1,9% κάτι που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό ποσοστό που θα λάβει. Και αυτό λέει η απλή λογική.

Οταν ένα κόμμα, όπως αυτό του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δεν έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει εκλογικούς συνδυασμούς σε όλη την χώρα (δεν έχει ψηφοδέλτια σε 13 νομούς συμμετέχοντας στις 46 από τις συνολικά 59 εκλογικές περιφέρειες), με “πρωτοκλασάτα” πρόσωπα στα ψηφοδέλτια του κάποια ορφανά του Καρατζαφέρη (Αστέριο Ροντούλη και Κώστας Αίβαλιώτη), την Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου που αποχώρησε από το κόμμα του Βελόπουλου και τον Πάρι Κουρτζίδη (από το πάλε πότε κόμμα Τράγκα), μπορεί να έχει καμιά τύχη στις εκλογές; Πόσο μάλλον όταν το έχει αποκηρύξει δημοσίως και ο φυλακισμένος ναζί Κασιδιάρης, που δημοσκοπικά πάντα, θα μπορούσε να επηρεάσει μια μερίδα ακροδεξιών ψηφοφόρων.

Γι’ αυτό λέμε ότι οι σχεδιασμοί του Μεγάρου Μαξίμου που αποκαλύπτει σήμερα το Docunento είναι τουλάχιστον φαιδρά σενάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *