ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ…ΧΩΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΝΙΑΙΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ…ΧΩΡΙΑ

«Το σύνταγμα να γίνει σύμβολο της γενιάς μας»

http://www.facebook.com/groups/164742200285286

21-10-2011

Ζήσαμε την μεγάλη συγκέντρωση του λαϊκού κινήματος την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη. Ίσως από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. (400.000 περίπου οι υπολογισμοί). Με αλλά λόγια ο λαός ξεσηκώθηκε ύστερα από ένα «κοιμισμένο», «παγωμένο» Σεπτέμβριο (που όλοι περιμέναμε ότι θα συνεχίζονταν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα και λαϊκές συνελεύσεις) εναντία στην κοινοβουλευτική δικτατορία και τα μέτρα, κυβέρνησης , ΔΝΤ, Ε.Ε.

Με βάση αυτήν την πράγματι σημαντική παρακαταθήκη η ΕΛΜΕ Άνω –Λιοσίων Ζεφυρίου Φυλής την προηγούμενη Παρασκευή πραγματοποίησε μια από τις πιο μαζικές της συνελεύσεις.(πάνω από 120 άτομα).

Στην συνέλευση τόσο μελή της Ενότητας Αριστερών Καθηγητών όσο και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών έθεσαν το θέμα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Οι μεν πρότειναν απεργία διαρκείας (που ήταν και η απόφαση της Γ.Σ.) και το ΠΑΜΕ πενθήμερες απεργίες. Μέλη της Ενότητας Αριστερών Καθηγητών έθεσαν το ζήτημα ότι πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση αλλά η συγκέντρωση της Πέμπτης έπρεπε να μας προβληματίσει πως θα γίνει αυτό .

Και τούτο γιατί στην συγκέντρωση της Πέμπτης δεν είμαστε όλοι μαζί. Το ΠΑΜΕ χωρίς καμία συνεννόηση συνεργασία με άλλες πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισε (για πρώτη φόρα από την ψήφιση του μνημονίου ) να σταθεί μπροστά από την βουλή, «περικυκλώνοντας» μάλιστα την βουλή . Την ιδία ώρα συνδικάτα (ΠΟΕ- ΟΤΑ, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, καταλήψεις υπουργείων, ταξιτζήδες, Επιτροπές δεν πληρώνω κ.α.) αλλά και πολιτικές οργανώσεις δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν την βουλή αφού το ΠΑΜΕ είχε φτιάξει αλυσίδες αποκλείοντας κάθε άλλη οργάνωση να προσεγγίσει την βουλή . Μάλιστα δεν αποδεχόταν καμία συνεννόηση, έστω να αφήσει ένα κομμάτι στους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά… προβοκατόρικες , αλήτικες ομάδες, έριχναν πέτρες στο μέρος του ΠΑΜΕ και αυτό για να τους αντιμετωπίσει (πάλι χωρίς συνεννόηση με άλλες οργανώσεις) αποφάσισε με μια ομάδα κρανοφόρων να τους επιτεθεί βάζοντας όμως σε μεγαλύτερο κίνδυνο και τα μελή του αλλά και την συγκέντρωση στο κάτω μέρος της πλατείας που στην συνέχεια διαλύθηκε από τα χημικά των ΜΑΤ. Μεγάλη ευθύνη φέρνει και εκείνος ο αναρχικός χώρος που επέλεξε την βίαιη σύγκρουση με το ΠΑΜΕ, χωρίς να αντιλαμβάνεται το τι θα ακολουθούσε, δίνοντας άλοθι σε αλήτικες ομάδες που δεν έχουν σχέση με το κίνημα.

Η ερμηνεία που δώσαμε ήταν ότι αυτή η τακτική (άσχετα με το θετικό γεγονός της παρουσίας του ΠΑΜΕ στο σύνταγμα)) ήταν επικίνδυνη , τυχοδιωκτική και βαθιά διχαστική για το κίνημα. Με τέτοιες τακτικές και χωρίς πολιτική συνεννόηση στο ελάχιστο το κίνημα οδηγείται στην ήττα. Όλα τα αλλά είναι επικοινωνιακά και στοχεύουν στην αγορά ψήφων για τις εκλογές και όχι σε κλιμάκωση και ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος.

Δεν αργήσαμε να επιβεβαιωθούμε … η μεγαλύτερη ομοσπονδία του δημόσιου, η ΟΛΜΕ στην συνέλευση προέδρων του Σαββάτου κατέληξε στο τίποτα για το επόμενο διάστημα.

Και οι τρεις προτάσεις για κλιμάκωση (απεργία διαρκείας, πενθήμερες, τριήμερες ) απορρίφτηκαν και δεν βγήκε ούτε μια διαδήλωση για τις επόμενες μέρες. Ο μύθος του όλοι μαζί καταρρίφτηκε με πάταγο. Ούτε η ελάχιστη πολιτική συνεννόηση για να γίνει κάτι έστω μια διαδήλωση.

Και βεβαία οι υπόλοιποι έχουν το ΠΑΜΕ που όλο και κάτι θα κάνει τουλάχιστον επικοινωνιακά. Εμείς θα περιμένουμε μπας και βγάλει κάτι η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Άρα καλά …Χριστούγεννα. Και ο συνάδελφος που απέργησε και περίμενε να δει κλιμάκωση θα δει να του απουσιάζουν 120 ευρώ επί πλέον.

Και βέβαια όλοι αυτοί που καλλιεργούν ψευδαισθήσεις και καταγγέλλουν συλλήβδην ένα χώρο για κουκουλοφόρους θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα . Είναι η όχι τυχοδιωκτικό να καλλιεργείς ψευδαισθήσεις στο κόσμο περί ενότητας και απεργίες διαρκείας χωρίς την ελάχιστη πολιτική ενότητα οργανώσεων και συνδικάτων πάνω σε συγκεκριμένους στόχους;

Καλούμε όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις του κινήματος στις σημερινές συνθήκες να δείξουν, θάρρος και ευθύνη ανταποκρινόμενοι στην αναγκαιότητα για την ελάχιστη πολιτική συνεννόηση που μπορεί να οδηγήσει στην κατεδάφιση των μέτρων και της συμμαχίας κυβέρνησης- κεφαλαίου, ΔΝΤ, ΕΕ κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα. Το σύνταγμα να γίνει σύμβολο της γενιάς μας. Καλούμε τουλάχιστον την τοπική ΕΛΜΕ σε συνεννόηση με άλλες ΕΛΜΕ και συνδικάτα να οργανώσουν συγκεντρώσεις στο σύνταγμα, κάνοντας το κέντρο πολιτικού αγώνα. Αρχικά κάθε Τετάρτη στις 18:00 διαδήλωση στο σύνταγμα. Για αυτό προτείνουμε στην βδομάδα που έρχεται σύσκεψη των ΕΛΜΕ στα γραφεία της ΟΛΜΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΝΙΑΙΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *