ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΠΛ.ΚΟΡΑΗ)

Θρηνούμε την απώλεια του αγωνιστή εργάτη, γραμματέα του παραρτήματος οικοδόμων του Βύρωνα, Δημήτρη Κοτζαρίδη και δίνουμε υπόσχεση να τιμήσουμε τη μνήμη του, μέσα από τη συνέχιση των αγώνων ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς κυβέρνησης-μνημονίου-τρόικας μέχρι τη νίκη.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση της χώρας μας βάφει τα χέρια της με το αίμα εργαζομένων ανθρώπων.

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση, τους μηχανισμούς καταστολής και τα δολοφονικά χημικά που χρησιμοποιούν με σκοπό να σπείρουν την τρομοκράτηση στο λαό και δε διστάζουν γι αυτό να θυσιάσουν την ανθρώπινη ζωή.

Όμως

Η 48ωρη απεργία 19 – 20 Οκτωβρίου στην οποία συμμετείχαν και πλημμύρισαν τους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ένας πραγματικός ξεσηκωμός στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, έδειξε ότι το ποτάμι της Ανατροπής και της Ελπίδας δε γυρίζει πίσω.

Η ενότητα, η μαζικότητα, ο διαρκής αγώνας μας, η Αλληλεγγύη αποτελούν την εγγύηση για την επίτευξη των στόχων μας.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΘΗΚΗ, ΤΟ “ΚΟΥΡΕΜΑ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Πειραιά είχε απευθύνει κάλεσμα στο λαό, σε εργατικά σωματεία, συλλογικούς φορείς και συλλογικότητες του Πειραιά ώστε να βρεθούμε μαζί και να διαδηλώσουμε στην επέτειο του ΟΧΙ ενάντια στο φασισμό για τα δικαιώματά μας που κερδήθηκαν και κερδίζονται με τους αγώνες του εργαζόμενου λαού.

Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης ο κόσμος φώναζε συνθήματα ενάντια στην πολιτική της υποταγής και της καταστολής.

Μαθητές και μέλη της Συνέλευσης με πανώ στέκονταν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων αλλά και όλη η πλατεία Κοραή ήταν γεμάτη από κόσμο που διαμαρτύρονταν έντονα. Χειροκροτήθηκαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ενώ χαρακτηριστική ήταν η στάση της πλειοψηφίας των μαθητών που παρέλαυναν να στρέψουν τα κεφάλια τους αριστερά προς τον διαμαρτυρόμενο κόσμο και όχι προς την εξέδρα των επισήμων!

Στο τέλος της παρέλασης δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να παρεμποδίσουν με βίαιο τρόπο τους πολίτες να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας. Τελικά η πορεία έγινε αφού οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να την εμποδίσουν λόγω της πίεσης του κόσμου.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *