Οταν το ΚΚΕ πανηγύριζε για περιστατικά αυθόρμητης λαϊκής αντιβίας

Υπήρξε μια εποχή που το ΚΚΕ όχι μόνο αποδεχόταν αλλά πανηγύριζε κάνοντας αναφορά σε περιπτώσεις αυθόρμητης λαϊκής αντιβίας. 

Οπως μπορεί να διαπιστώσουμε και από ένα δημοσίευμα που υπήρξε στον “Ριζοσπάστη” σαν σήμερα,  19 Απρίλη το 1946το ΚΚΕ προέτρεπε τον δημοκρατικό κόσμο να αντιμετωπίσει χρησιμοποιώντας αντιβία τις προκλήσεις των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών.

Το περιστατικό που αναφέρει το δημοσιογραφικό όργανο του ΚΚΕ, συνέβη στον συνοικισμό Ανω Πέτρα στα Γιάννενα. Εκεί μια ομάδα χωροφυλάκων ξυλοκόπησε τον Κ. Μπαλοδήμο στέλεχος του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας. (Το ΑΚΕ υπήρξε ένα από τα κόμματα που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΑΜ).

Δημοκρατικοί πολίτες που ήταν παρόντες στον τραμπουκισμό των χωροφυλάκων, και θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, κακοποιήθηκαν κι’ αυτοί από την ένστολη κρατική αλητεία για να ακολουθήσει η εξέλιξη που μας περιγράφει ο “Ριζοσπάστης”: “Αντρες και γυναίκες του μικρού συνοικισμού αμυνόμενοι και για να σώσουν την ζωή του κατόρθωσαν να αφοπλίσουν και τους 12 χωροφύλακες που αποτελούσαν το τρομοκρατικό απόσπασμα και να τους τσακίσουν στο ξύλο”.  

Ο τίτλος, αλλά και ο τρόπος που παρουσιάζεται το δημοσίευμα κάνουν καθαρό το μήνυμα που θέλει να περάσει στους αναγνώστες του ο “Ρ”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *