Ο “πατριωτισμός” του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Απ’ το 1945 στο σήμερα!

Ηταν σαν σήμερα 25 Απρίλη 1945, όταν ο “Ριζοσπάστης” πανηγύριζε πρωτοσέλιδα με αφορμή το γεγονός ότι ο κόκκινος στρατός της ΕΣΣΔ, έριχνε της τελευταίες μαχαιριές στην καρδιά του ναζιστικού κτήνους, σκοτώνοντάς το.

Προσέξτε τώρα και ένα άλλο δημοσίευμα που υπάρχει στο ίδιο φύλο του οργάνου της Κ.Ε του ΚΚΕ: “Αποκαλύφθηκε χθες στον Πειραιά ότι ορισμένοι πλοιοκτήτες πετρελαιοκινήτων εφοδίαζαν με τρόφιμα τους Γερμανούς που βρίσκονται αποκλεισμένοι στα Χανιά της Κρήτης. Επαιρναν “χαρτιά” για άλλα κρητικά λιμάνια και με πρόφαση ότι βρήκαν κακοκαιρία πήγαιναν στα Χανιά κι εφοδίαζαν τους Γερμανούς”. Το δημοσίευμα αναφέρει μια σειρά από ονόματα εφοπλιστών και εμπόρων που συνεργαζόταν με τους ναζί και θησαύριζαν.

Αυτή ήταν η συμπεριφορά των κεφαλαιοκρατών τότε. Ας δούμε ποια είναι σήμερα. Αντιγράφουμε από ένα σχετικό ρεπορτάζ:

Τάνκερ ελλήνων εφοπλιστών παρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο στη Δύση αλλά και σε λιμάνια της Άπω Ανατολής. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πάνω από δέκα εφοπλιστές μεταξύ των οποίων οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Μαρτίνος, Τσάκος, Κολλάκης, Καρυδόπουλος, Οικονόμου, Ιγγλέσης, Λαιμός, Αγγελική Φράγκου και άλλοι – κάνουν χρυσές δουλειές με τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω πολέμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *