Αλλο ένα θύμα της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής στον χώρο της υγείας

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας απ’ την οποία αντλούμε την είδηση, θεωρεί πολυτέλεια να αναφέρει το όνομα του νεκρού, θύμα κι αυτός της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής στον χώρο της υγείας και περιορίζεται να μας γράψει ότι πρόκειται για έναν τραυματιοφορέας, εργαζόμενο στο νοσοκομείο Σαντορίνης, ο οποίος “δεν ήταν από το νησί της Σαντορίνης, και έμενε στο παλαιό –κλειστό πλέον– Κέντρο Υγείας του νησιού, όπως και πολλοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, καθώς με τον μισθό των 700 ευρώ, δεν υπάρχουν περιθώρια να ενοικιάσει κάποιος σπίτι”.

Συγκεκριμένα ο άτυχος 42χρονος υγειονομικός υπάλληλος, είχε προσέλθει με πυρετό στο νοσοκομείο Σαντορίνης, στις 8 Ιούνη και οι “αρμόδιοι” εκτίμησαν ότι δεν ήταν απαραίτητη η εισαγωγή του για νοσηλεία και τον έστειλαν σπίτι του. Επανήλθε την επόμενη ημέρα όπου έγινε η εισαγωγή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο άτυχος 42χρονος υγειονομικός υπάλληλος, είχε προσέλθει με πυρετό στο νοσοκομείο Σαντορίνης, στις 8 Ιουνίου, και κρίθηκε ότι δε χρήζει εισαγωγής!

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, το νοσοκομείο Σαντορίνης δεν διαθέτει βασικές για ένα νοσοκομείο ιατρικές ειδικότητες: ούτε Παθολόγο, ούτε Ακτινολόγο, ούτε Μικροβιολόγο έχει… Υπηρετεί μόνο ένας καρδιολόγος, με εντολή του οποίου αφενός την πρώτη ημέρα ο ασθενής κρίθηκε ότι πρέπει να πάει στο σπίτι του, την επομένη που ξαναπαρουσιάστηκε με υψηλότατο πυρετό, του έγινε εισαγωγή αλλά παρέμεινε από την Κυριακή στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας με υψηλότατο πυρετό, και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του μόλις το απόγευμα της Τρίτης.

Δυστυχώς πέθανε στο ασθενοφόρο προς το Νοσοκομείο Νίκαιας από ανακοπή καρδιάς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ και του προσωπικού του Νοσοκομείου Νίκαιας. «Εάν είχε διακομισθεί από τη πρώτη στιγμή, μπορεί να ζούσε. Εάν είχε γιατρούς το νοσοκομείο Σαντορίνης, μπορεί να ζούσε χωρίς να χρειαστεί διακομιδή.
Είναι τραγικό! Έχασε τη ζωή του νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Εκεί, που εργαζόταν από την αρχή της λειτουργίας του νοσοκομείου, εδώ και 8 χρόνια.
Είμαστε πικραμένοι και θρηνούμε για την απώλεια ενός εργατικού και αγαπητού συναδέλφου μας! Κρίμα. Φωνάζουμε τόσον καιρό, τόσα χρόνια πως θα θρηνήσουμε θύματα με την κατάσταση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών μας!», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, στέλνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *