Σήκω Ανδρέα να τους δεις.

Γράφει ο mitsos175

Πριν μιλήσω για το «χαρισματικό ηγέτη», να απαντήσω σε μια απορία
«Με “νόμο Φλωρίδη” ή με “νόμο Παρασκευόπουλου” όλως τυχαίως οι φραγκάτοι που νοίκιασαν την θαλαμηγό κι έκαψαν το δάσος στην Ύδρα είναι ελεύθεροι ενώ μπουζουριάστηκαν οι ναυτεργάτες. Γιατί με οποιονδήποτε νόμο η αστική δικαιοσύνη είναι πάντα φίδι που δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους.

Με το νόμο της ζούγκλας! Άλλωστε στην Μπανανία μας οι πλούσιοι τουρίστες είναι ιεροί. Σαν τους ναύτες του 6ου στόλου, που περιμέναν με ανυπομονησία να έρθουν, να τους κολλήσουν αφροδίσια.
«Σήκω Ανδρέα να τους δεις». Να δει το ΠΑΣΟΚ να μουντζώνει με χέρια και πόδια. Δεκανίκι, όχι απλά της ΝΔ, του Μητσοτάκη!
Που ξέρουμε όλοι οι παλιοί τη γνώμη του Ανδρέα για τον Αποστάτη. «Απόψε πεθαίνει ο Αποστάτης» φώναζαν το 1985 στην κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, η οποία ήταν από τις μεγαλύτερες.

Βέβαια πολιτική είχε την ίδια ακριβώς με τη γαλάζια συμμορία, ο Ανδρέας όμως τηρούσε τα προσχήματα. Η χώρα έκανε ό,τι πρόσταζε η Αμερική, αλλά «οι βάσεις του θανάτου «θα έφευγαν σε 7 χρόνια». Τώρα, αν τα χρόνια έγιναν αιώνες, τι φταίει ο Ανδρέας; Αυτός «απλά προήδρευε».

Όμως και στο φαγοπότι υπήρχε διαφορά με τους πλιατσικολόγους της ΝΔ. Έτρωγαν και στο ΠΑΣΟΚ τον αγλέουρα, όπως οι νεοδημοκράτες, αλλά πετούσαν και κάνα κοκαλάκι στον απλό ψηφοφόρο, που μετά πήγαινε και ψήφιζε δαγκωτό Ανδρέα κουνώντας την ουρά του.
Επειδή όμως είναι νεκρός εδώ και πολλά χρόνια, θα πω μόνο τα θετικά. Είναι αλήθεια πως μερικά χωριά, που είχαν πολλούς κομμουνιστές, είδαν φως. Φως ηλεκτρικό το βράδυ. Επίσης αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και βέβαια σταμάτησε τον ντροπιαστικό αναχρονιστικό θεσμό της προίκας.
Αν ζούσε, σίγουρα θα έριχνε πολύ ξύλο στους σημερινούς Πασόκους. Γιατί το καλύτερο που είχε ο Ανδρέας ήταν πως ήξερε να κάνει αντιπολίτευση. Δεν άφηνε τη ΝΔ, ειδικά το Μητσοτάκη, σε χλωρό κλαρί.

Πιστεύουν πολλοί πως ο Αποστάτης μπαμπάς του χουντικούλη έπεσε από το Σαμαρά. Από την πολιτική του έπεσε, ο Σαμαράς ήταν το αποτέλεσμα της γκρίνιας μέσα στη ΝΔ για το σίγουρο χάσιμο της κουτάλας.

Αν ο Μητσοτάκης είχε αυτούς τους γλυκανάλατους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, θα κυβερνούσε σερί ως το Α΄ Μνημόνιο. Μη νομίζετε πως δεν έλεγε ψέματα, δεν έκανε ύπουλα χτυπήματα, δεν παρακολουθούσε. Όλα τα κόλπα του Κούλη τα έκανε πρώτα ο μπαμπάς του.

Αλλά ο Ανδρέας – κι εδώ τον παραδέχομαι – ήξερε να απαντά. Χτύπαγε τους δοσίλογους της ΝΔ εκεί που πονούσαν. Μιλούσε για την πολιτική της επάρατης δεξιάς, θύμιζε σε όλους γιατί επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ, αν και ακολουθούσε την ίδια πολιτική!
Κάθε φράση του Ανδρέα γίνονταν σύνθημα που διαρκούσε δεκαετίες. «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό, ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» και άλλα.

Φυσικά και διαφωνώ εντελώς με την πολιτική που έκανε. Ο Ανδρέας έχασε την ευκαιρία να αλλάξει την Ελλάδα ριζικά, βάζοντας οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το κόμμα των προδοτών. Παρόλα αυτά όλοι οι σημερινοί πολιτικοί δεν φτάνουν ούτε το μικρό του δακτυλάκι.

Μία απάντηση στο “Σήκω Ανδρέα να τους δεις.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *