ΟΛΜΕ για την δίωξη του Κώστα Τουλγαρίδη

 Αθήνα, 2/11/11
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στο συνάδελφο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής, που διώκεται από τη διοίκηση, με την πλήρη κάλυψη του περιφερειακού διευθυντή, κατηγορούμενος για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια».

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα διώξεων της διοίκησης προς συνδικαλιστικά στελέχη. Οι ενέργειες αυτές προφανώς εκπορεύονται από ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, καθώς το κίνημα αναπτύσσεται. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται η δίωξη κατά του συναδέλφου Σάββα Σάββα, προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά, του συναδέλφου Μπάμπη Κόκλα,
προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, του συνάδελφου Παντελή Βαϊνά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας κ.λπ.

Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να καταλάβει ότι το εκπαιδευτικό κίνημα δεν υποτάσσεται με τη δίωξη πρωτοπόρων αγωνιστών. Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας συσπειρώνεται μπροστά σε τέτοιες επιθέσεις προασπιζόμενο τη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τη διοίκηση, σε όλα τα επίπεδα να σταματήσουν άμεσα όλες τις διώξεις συνδικαλιστικού και πολιτικού περιεχομένου.  Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στη θεσμοθέτηση νόμων για την εκπαίδευση σε όλο και πιο αντιδημοκρατική κατεύθυνση, στον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στον περιορισμό της δημοκρατίας στο σχολείο και στην ποινικοποίηση των αγώνων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα σταθεί στο πλευρό του συνάδελφου Τουλγαρίδη και θα προχωρήσει σε όλα τα μέτρα για να σταματήσει η άδικη δίωξη του.

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερµού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210
32 27 382
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *