Σε χθεσινή του παρουσία στην ειδησεογραφική εκπομπή του Αλέξανδρου Κλώσσα στο AtticaTv, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης διατύπωσε τις παρακάτω απόψεις:
Αν οι κρατικοί λειτουργοί είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο 22χρονος θα ήταν τώρα ζωντανός.
Εντοπισμός οδηγού που έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ και δεν έχει δίπλωμα, εκκινεί την αυτόφωρη διαδικασία.
Δεν προβλέπεται γενική προφορική εντολή της εισαγγελίας περί μη αυτοφώρου: ή υπάρχει γραπτή εγκύκλιος ή υπάρχει προφορική εντολή για την κάθε υπόθεση που καταγράφεται εγγράφως ως επισημείωση στην καταρτιζόμενη δικογραφία.
Δεν υπάρχει κράτος δικαίου όταν η εφαρμογή του νόμου διαφοροποιείται ανάλογα με τις προτιμήσεις του αστυνομικού οργάνου και το αν ο ελεγχόμενος οδηγεί Πόρσε.
Αν το μοντέλο του μη αυτοφώρου είχε ακολουθηθεί από τα ΤΑΕ Σούδας στην περίπτωση του Κώστα Μανιουδάκη, ο 58χρονος θα ήταν ζωντανός: δεν θα είχε χειροπεδηθεί και δεν θα είχε καταλήξει με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι στα χέρια αστυνομικών. Κι όμως οι αστυνομικοί αυτοί, αν και διώκονται για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, είναι ακόμα στις θέσεις τους.
Τα περί “ξηλώματος” της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων είναι αστεία: “ξήλωμα” σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι θα μετακινηθούν σε διπλανό Τμήμα ή διπλανή θέση. Ελάχιστες οι περιπτώσεις διαθεσιμότητας ή/και απόταξης από τα στοιχεία του Συνήγορου του Πολίτη.
Δεν ειναι μεμονωμένα περιστατικά: πρόσφατες οι συλλήψεις αστυνομικών για το κύκλωμα πώλησης προστασίας σε μαγαζιά της νύχτας και η προφυλάκιση αξιωματικού της Δίωξης Ναρκωτικών για συνεργασία με μεγαλέμπορο.
Ο “εθνικός” μας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης φέρει την ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει. Αυτή είναι η Αστυνομία που δημιούργησε. Τα περί “εντολής Μητσοτάκη” προκαλούν γέλιο.
Αφήστε μια απάντηση