Εδρασαν οι «θεοσεβούμενοι αθεόφοβοι» και στο Αγρίνιο, ακυρώνοντας παράσταση του Ζαραλίκου – Χριστόφορε δεν ήξερες δεν ρώταγες

Mar 6, 2025 | Θρησκεία, Καθημερινά, Κοινωνία | 1 comment

Η ανάρτηση που έκανε σήμερα ο “προφήτης” μας στον λογαριασμό του στο “Χ”, στην οποία μας ενημερώνει για την ακύρωση της παράστασής τους από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου, μας παρακίνησε να το ψάξουμε λίγο το θέμα. Ετσι στο διαδίκτυο συναντήσαμε μια πολύ ενημερωτική ανάρτηση της συλλογικότητας “Ανυπότακτο Αγρίνιο“.

Την παραθέτουμε:

Ιστορίες λογοκρισίας

Την ώρα που όλη η Ελλάδα σε κάθε γωνιά της συγκλονιζόταν από μια απέραντη λαοθάλασσα που ζητούσε αφενός επιτακτικά δικαιοσύνη και αφετέρου να μπει επιτέλους ένα φρένο στην καταστροφική πορεία της χώρας, το Αγρίνιο παρά τη μεγαλειώδη του συγκέντρωση γίνεται για μια ακόμη φορά διάσημο στο πανελλήνιο για τους λάθους λόγους. Φαίνεται ότι υπάρχει μια παράδοση λογοκρισίας η οποία ανεξάρτητα από ποια δημοτική αρχή βρίσκεται στα πράγματα την τηρεί απαρέγκλιτα.

Αναφερόμαστε στην ακύρωση της προγραμματισμένης παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίγκου στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας την Κυριακή 9 Μαρτίου.

Κατά τον καλλιτέχνη η ακύρωση γίνεται διότι η Δημοτική Αρχή δέχτηκε πιέσεις από την τοπική εκκλησία. Το έργο αυτό το έχουμε δει ξανά στο παρελθόν. Το 2006 ακυρώνεται η προβολή της ταινίας Κώδικας ντα Βίντσι στον δημοτικό της κινηματογράφο, ο μοναδικός σε όλη την επικράτεια που υλοποίησε μια τόσο απαράδεκτη “λογοκρισία”.

Το ίδιο είχαμε και το 2013 με την θεατρική παράσταση “Άνδρες έτοιμοι για όλα” στο δημοτικό θέατρο του πάρκου.

Φαίνεται λοιπόν, ότι κάθε φορά που «θεοσεβούμενοι αθεόφοβοι» αποφασίζουν να ασκήσουν βέτο για καλλιτεχνικά γεγονότα που θεωρούν ότι τους προσβάλλουν, για τους δημοτικούς μας άρχοντες είναι και βέτο και διαταγή.

Υπάρχουν όμως κάποια σοβαρά ερωτήματα που οφείλουν να απαντηθούν τόσο από την δημοτική αρχή όσο και από τα μέλη του Δ.Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Έγινε Δ.Σ και πότε αποφασίστηκε να δοθεί ο χώρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ για την συγκεκριμένη παράσταση, η οποία συνοδεύεται από την επίμαχη αφίσα.

Αν ναι, γιατί δεν προσβλήθηκαν εξ’ αρχής τα χρηστά τους ήθη;

Αν όχι, τότε ποιος αποφασίζει τελικά για όλα αυτά;

Έγινε άλλο Δ.Σ ώστε να αναιρεθεί η παραπάνω απόφαση;

Από το δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε το μέλος του Δ.Σ, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος δεν είναι ορισμένος από την Δημοτική αρχή αλλά τοποθετήθηκε εκεί, σύμφωνα με το καταστατικό, από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας, μάθαμε, ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα για όλα όσα έγιναν και ζήτησε την άμεση σύγκληση του Δ.Σ, το οποίο και θα πραγματοποιηθεί.

Ποιος αποφάσισε λοιπόν για την ακύρωση της παράστασης και μάλιστα με δελτίο τύπου το οποίο επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με το λιγότερο “αστείες” δικαιολογίες;

Η ιστορία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου είναι βαριά και σημαντική. Ο αείμνηστος δήμαρχος Στέλιος Τσιτσιμελής, πρωτοπόρος στην εποχή του, έφτιαξε ένα θέατρο που διαφήμισε το Αγρίνιο παντού και έφερε αυτή την τέχνη όχι μόνο στους κατοίκους της πόλης μας αλλά και σ’ αυτούς των γύρω χωριών, σπάζοντας την πολιτιστική τους απομόνωση. Οφείλουν λοιπόν οι διορισμένοι σε αυτό το Δ.Σ να έχουν επίγνωση του ρόλου τους και των μεγάλων ευθυνών τους. Αν νομίζουν ότι ο ρόλος τους εξαντλείται στα φωτογραφικά ενσταντανέ με τους καλλιτέχνες και τις δωρεάν προσκλήσεις των παραστάσεων είναι βαθιά γελασμένοι.

Μετά το παραπάνω φιάσκο και τις διάφορες μεθοδεύσεις που ακολούθησαν, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο οφείλουν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, αν θέλουν να σώσουν την όποια αξιοπρέπεια τους, αλλιώς θα αποδείξουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μαριονέτες που τους κινούν κάποιοι με νήματα.

_____________________

Χριστιανοταλιμπάν δεν υπάρχουν μόνο στο Αγρίνιο:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ ΑΠΟΛΛΩΝ

Αξιότιμοι κύριοι,

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι στις 13 Μαρτίου 2025 θα παρουσιάσετε στον Κινηματογράφο σας την παραγωγή του Χριστόφορου Ζαραλίκου με την επωνυμία «Κι εγώ Υπάλληλος Είμαι» με την τρισάθλια αφίσα που χλευάζει τον Χριστό.

Όπως βλέπεται στην αφίσα (που εσείς την έχετε στην επίσημη ιστοσελίδα της εμπορικής σας επιχείρησης) ο εν λόγω κύριος με σκοπό να γελοιοποιήσει τον Χριστό φορεί στον κεφάλι του αγκάθινο στεφάνι και έχει ριγμένο πάνω του έναν κόκκινο χιτώνα. Και οι εμπνευστές της αφίσας για να εξυβρίσουν ακόμη περισσότερο τα πληγωμένα χέρια του Εσταυρωμένου Χριστού μας, τοποθέτησαν στα χέρια του Ζαραλίκου τρύπια… εικοσάευρα. Με αυτό το αντιχριστιανικό μάρκετινγκ οι παραγωγοί διαφημίσουν την παράσταση του Ζαραλίκου .

Αντιλαμβανόμαστε τις αντιχριστιανικές απόψεις του κ. Ζαραλίκου, και βλέπουμε τον χλευασμό του προς τα θεία. Νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα καταξιωθεί ως κωμικός. Μάθαμε πως τελευταία δηλώνει ότι αγωνίζεται ενάντια στην συγκάλυψη του εγκλήματος των ΤΕΜΠΩΝ . Αγνοεί όμως ότι όλοι αυτοί οι χαροκαμένοι γονείς και συγγενείς των 57 παιδιών όπως οι ίδιοι ομολόγησαν έχουν ως Μοναδικό Βοηθό στον Γολγοθά τους τον Χριστό που ο ίδιος του χλευάζει, την Παναγία και τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.

Ανεξάρτητα όμως από το τι πράττει αυτός και όποιοι τον καθοδηγούνσας ΕΡΩΤΟΎΜΕ κύριοι του ΑΠΟΛΛΩΝΑ θα εγκρίνατε ποτέ την προβολή μιας ταινίας προσβλητικής προς τα ιερά πρόσωπα και σύμβολα της Εβραϊκής, ή της Μωαμεθανικής, ή άλλης αναγνωρισμένης θρησκείας; Φυσικά και όχι! Διότι σέβεστε τους συνανθρώπους μας που ακολουθούν τις θρησκείες αυτές. Εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς γιατί δεν μας σέβεστε; Για ποιο λόγο λοιπόν επιλέγετε παραστάσεις σαν αυτή του Ζαραλίκου; Μήπως για να προάγετε τον Πολιτισμό; Με τέτοια αφίσα προάγεται ο πολιτισμός ή τάσσεστε με αυτούς που προσβάλλουν τους Ορθοδόξους Χριστιανούς; Λυπούμαστε για αυτήν την επιλογή σας.

Μην ξεχνάτε ότι η προβολή ενός τέτοιου είδους έργου που για να γίνει γνωστό χρησιμοποιεί μία βλάσφημη αφίσα συνιστά ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών. Υπάρχει και Αντιρατσιστική Νομοθεσία. Εσείς θα συνδράμετε με την προβολή αυτού του έργου στην ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος συμπολιτών σας που είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Από πότε η γελοιοποίηση των Ιερών και των Οσίων μας είναι πολιτισμός ;

Κύριοι

Είμαστε πολίτες αυτής της πόλης και έχουμε παιδιά και συχνά αγοράζουμε εισιτήρια για τις παραστάσεις παιδικών ταινιών και του Καραγκιόζη που παρουσιάζετε στον κινηματογράφο σας,

Είμαστε φίλοι της Τέχνης και του Κινηματογράφου και πρόσφατα επισκεφτήκαμε τον κινηματογράφο σας

Πάνω απ΄όλα όμως είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και δεν ανεχόμαστε να γελοιοποιούν τον Χριστό μας

Για τον λόγο αυτό σας πληροφορούμε ,

Ότι αν και εφόσον παιχτεί αυτή η παράσταση στον σινεμά ΑΠΟΛΛΩΝΑ που για να γίνει γνωστός ο Ζαραλίκος χρησιμοποιεί αυτήν την αφίσα που προσβάλλει τον Χριστό μας, δεν θα ξαναστείλουμε τα παιδιά μας στον ΣΙΝΕΜΑ ΣΑΣ και στις παραστάσεις του Καραγκιόζη και τις παιδικές ταινίες, ούτε θα παρακολουθήσουμε καμία κινηματογραφική ταινία στον Σινεμά σας, ούτε θα χρησιμοποιήσουμε το Α.Τ.Μ. της EUROBANK που έχετε για τις συναλλαγές μας διότι δεν θέλουμε να έχουμε καμία απολύτως σχέση με ανθρώπους που για να κερδίσουν χρήματα προσβάλλουν τον Εσταυρωμένο Χριστό μας.

ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

1 Comment

  1. Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε ένα επικίνδυνο κύμα σκοταδισμού να εξαπλώνεται, με ακροδεξιούς, θρησκευτικούς φανατικούς και πολιτικά υποκινούμενους λογοκριτές να επιχειρούν να φιμώσουν κάθε ελεύθερη φωνή. Όπως οι Ταλιμπάν καταστρέφουν πολιτιστικά μνημεία, έτσι και εδώ οι εγχώριοι μισαλλόδοξοι καταπατούν την τέχνη, την ελευθερία της έκφρασης και κάθε μορφή κριτικής σκέψης.

    Η επιλεκτική λογοκρισία και η στοχοποίηση καλλιτεχνών όπως ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, του οποίου οι παραστάσεις έχουν επανειλημμένα παρεμποδιστεί ή απειληθεί, είναι ενδεικτικά παραδείγματα της προσπάθειας φίμωσης κάθε αντίθετης φωνής. Θέατρα δέχονται πιέσεις να ακυρώσουν παραστάσεις, ενώ άλλοι καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν απειλές και εκφοβισμό. Οι ίδιοι κύκλοι που επιτίθενται στη σάτιρα και τον πολιτικό λόγο, προχωρούν και σε καταστροφή έργων τέχνης, εισβάλλουν σε πινακοθήκες, λυμαίνονται το δημόσιο χώρο και επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο της πολιτιστικής δημιουργίας.

    Αυτό δεν γίνεται σε κενό αέρος. Έχουν πολιτικές πλάτες. Όταν η εξουσία όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά συχνά υποκινεί ή καλύπτει τέτοιες πρακτικές, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη. Δεν αρκεί να καταδικάσουμε αυτή την εξέλιξη – το κίνημα πρέπει να αντιδράσει. Οι πολίτες, οι καλλιτέχνες, οι πνευματικοί άνθρωποι και κάθε ελεύθερος νους οφείλει να σταθεί απέναντι σε αυτή τη νέα λογοκριτική επιδρομή πριν δούμε να καίγονται και βιβλία, πριν επιστρέψουμε σε εποχές που θεωρούσαμε πως ανήκουν στο παρελθόν.

    Η τέχνη είναι ελευθερία. Και όποιος τη φιμώνει, πολεμά την ίδια τη δημοκρατία.

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Χαρακτηριστικό της Ορθοδοξίας ο μισογυνισμός

Γραφικές ρίζες Οι μισογυνικές αντιλήψεις της Ορθοδοξίας δεν είναι τυχαίο κατάλοιπο· έχουν τις ρίζες τους στην ίδια την Αγία Γραφή. Στη Γένεση (2:18–22) ο Θεός δημιουργεί πρώτα τον άντρα, και τη γυναίκα την παρουσιάζει ως «βοηθό» του, μόνο όταν διαπιστώνει ότι «δεν...

24 Αυγούστου 1572: Η άγρια νύχτα του “Αγίου” Βαρθολομαίου

Σαν σήμερα, στις 24 Αυγούστου 1572, το Παρίσι και στη συνέχεια όλη η Γαλλία βυθίστηκαν σε ένα από τα πιο αιματηρά εγκλήματα της ευρωπαϊκής ιστορίας: τη Σφαγή του Αγίου Βαρθολομαίου. Ένα γεγονός που δεν ήταν ούτε «θεία δίκη», ούτε «τυχαία έκρηξη μίσους», αλλά μια...

Προκλητική αύξηση 86,7% στον CEO της Πειραιώς: Τα δισεκατομμύρια των κερδών τους είναι το αίμα του λαού που τους διέσωσε

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία ασφυκτιά κάτω από την ακρίβεια, τους καθηλωμένους μισθούς και το διαρκές κυνήγι της επιβίωσης, το τραπεζικό κεφάλαιο συνεχίζει να προκαλεί με τρόπο που ξεπερνά κάθε όριο. Η είδηση για την εκτόξευση των αποδοχών του CEO της Τράπεζας...

Η «Απεργία Εθνικής Σωτηρίας» – Μάχες και αντίποινα στην Καλλιθέα, Κουκάκι, Παλαιά Σφαγεία (24–31 Αυγούστου 1944)

Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου 1944, η Αθήνα βρέθηκε στο χείλος της Απελευθέρωσης. Οι Γερμανοί κατακτητές, βλέποντας την ήττα τους να πλησιάζει, ενέτειναν την τρομοκρατία, τις συλλήψεις και τις εκτελέσεις. Η απάντηση του λαού ήταν ηρωική: μια παλλαϊκή απεργία, που...

Όταν η μιντιακή ξεφτίλα «προσκυνάει» τον ανορθολογισμό

Το βαρέλι της εγχώριας μιντιακής προπαγάνδας και του σκοταδισμού φαίνεται πως δεν έχει πάτο. Τις τελευταίες ημέρες, μεγάλα ειδησεογραφικά sites και τηλεοπτικά δίκτυα επιδόθηκαν σε ένα ακόμη ρεσιτάλ ανορθολογισμού, σερβίροντας στο κοινό ένα κατασκευασμένο «θαύμα» με...

… Στον «άλλο κόσμο» όλοι οι σταλινικοί είναι μαζωμένοι στην κόλαση.

… Ο λαός δεν είναι κάτι το καθεαυτό εξαγιασμένο, αλλά μια δυνατότητα και για το καλύτερο και για το χειρότερο, όπως έλεγε ο Μαρξ. Τα υπόλοιπα χύμα «φιλολαϊκά» είναι χυδαίος λαϊκισμός. Το λαό τον βοηθάς όχι όταν τον χαϊδεύεις, αλλά όταν τον εκπαιδεύεις.Μόνο η παιδεία...

Σαν σήμερα: Το πρώτο φύλλο της «Αυγής» (24 Αυγούστου 1952)

Στις 24 Αυγούστου 1952, ενώ η Ελλάδα ζούσε ακόμη στη βαριά σκιά του Εμφυλίου, κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της «Αυγής», που αυτοπροσδιοριζόταν ως «εβδομαδιαία δημοκρατική εφημερίδα του λαού». Η έκδοση της εφημερίδας σε εκείνες τις συνθήκες δεν ήταν μια απλή...

Από τα πεντάστερα του Νεπάλ στα “πατριωτικά χαρακώματα”: Το ξεσαλωμένο lifestyle-παραλήρημα του Τάσου Δούση

Φαίνεται πως οι πολλές ώρες πτήσης και η παρατεταμένη διαμονή σε πολυτελή θέρετρα του εξωτερικού προκαλούν σοβαρές παρενέργειες. Δεν εξηγείται αλλιώς το πρόσφατο, γεμάτο ελιτισμό και εθνικιστική υστερία παραλήρημα του γνωστού τηλεοπτικού τουρίστα Τάσου Δούση. Ηταν...

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο Γιάσερ Αραφάτ (24 Αυγούστου 1929)

Στις 24 Αυγούστου 1929 γεννήθηκε στο Κάιρο ο Γιάσερ Αραφάτ, ο άνθρωπος που ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία. Από τα φοιτητικά του χρόνια στρατεύτηκε στην παλαιστινιακή υπόθεση και το 1959 υπήρξε ιδρυτής της...

Ο οικονομικός στραγγαλισμός ως πολεμικό όπλο: Η νέα κλιμάκωση των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν

Γράφει ο Συνεργάτης Σε μια ακόμη προκλητική επίδειξη ιμπεριαλιστικής ισχύος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση στη Μέση Ανατολή, μετατρέποντας την παγκόσμια οικονομία σε όπλο πολέμου. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Σκοτ Μπέσεντ, ανακοινώνει ένα...

Επιλεγμένα Video