
Του Γ. Γ.
Διαβάζω τώρα στον Ριζοσπάστη ότι την Κυριακή 18 Μάη θα γίνει Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία, στην πλατεία του Παναιτωλίου της Αλσούπολης, όπου θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Κωτσαντή. Η ίδια είδηση μας ενημερώνει ότι ότι στην ίδια εκδήλωση θα υπάρξει μαθητικό project «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!», στο οποίο θα παρέμβει η Μάγδα Φύσσα.
Ασυναίσθητα μου ήρθε στην μνήμη ότι η χαροκαμένη μάνα στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων, του κρατικού εγκλήματος των Τεμπών και σχετικά πρόσφατα απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση αλληλεγγύης που είχε γίνει για τον όμηρο του κράτους Νίκο Ρωμανό.
Παράλληλα δεν μπόρεσα να μην αναλογιστώ, ότι η Μάγδα Φύσσα η οποία ούσα άνεργη από το 2013, προσλήφθηκε πριν κάποιο καιρό μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, σε κοινωνική δομή, στα συσσίτια του Δήμου Κερατσινίου. (Θυμάστε τα φασισταριά που προεξοφλούσαν ότι θα επιδιώξει να γίνει βουλεύτρια -κάπως σαν την Μπακογιάννη και τον Φουντούλη- και τα σχετικά; Η ΜΑΝΑ μας όπως επέλεξε την λάντζα, τον τίμιο εργατικό ιδρώτα, για να αποδειχθεί γι’ ακόμα μια φορά ότι μας χωρίζει χάος από τα κοινωνικά κατακάθια).

0 Comments