
Θανάσης Καραμπάτσος – Documento
Όλα είναι θέμα συστήματος. Το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται. Το ορατό στις δημοσκοπήσεις «κόμμα της οργής» ψάχνει να βρει διέξοδο και επιθετικά να εκφραστεί.
Το σύστημα Μαξίμου παίζει επιθετικά με ανακοινώσεις διθυραμβικές για να επιβιώσει (ειδικά τώρα εν μέσω κινητοποιήσεων των αγροτών) και να ρίξει στάχτη στα μάτια. Για μια επενδυτική βαθμίδα, για έναν ενεργειακό κόμβο και για μια τριμερή προκαλείται τεράστιος θόρυβος.
Αποτέλεσμα; Ενώ τα προηγούμενα χρόνια μπορούσε να συσκοτίσει και να κατασκευάσει μια fake πραγματικότητα (αντίφαση εν τοις όροις αλλά αυτό έκανε), τώρα αδυνατεί. Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη όπως και οι αριθμοί των διεθνών οργανισμών.
Το Documento καταθέτει τα στατιστικά δεδομένα και προκύπτει απόλυτη φτώχεια: Ακρίβεια, καθηλωμένα εισοδήματα που έχουν τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην ΕΕ, τελματωμένη παραγωγικότητα σε μια χώρα που αδιαφορεί για τους πολίτες καθώς μέχρι και οι ηλικιωμένοι ψάχνουν για συγκάτοικο ώστε να τα φέρουν βόλτα με την πενιχρή σύνταξη.
Μια Ελλάδα με άλλον έναν προϋπολογισμό λιτότητας, στηριγμένο απολύτως στους έμμεσους φόρους, κάτι που επικρίνει μέχρι και η ΕΕ, η οποία μπαίνει στο 2026 σαλπίζοντας προϋπολογισμούς λιτότητας, φτώχειας και εξοπλισμών.
Το σύστημα Μαξίμου εντοπίζει τους εχθρούς του, όσους το απειλούν. Μετά το Documento και επιχειρηματίες, η μέθοδος των ελέγχων από το ΣΔΟΕ –αιφνιδιαστικά και εκτός όσων προβλέπονται στον ιδρυτικό νόμο της ΑΑΔΕ– εφαρμόστηκε στον σύλλογο συγγενών θυμάτων των Τεμπών. Το έπραξε αμέσως μόλις η Μαρία Καρυστιανού εξέφρασε την πρόθεση να υπάρξει πολιτικό κίνημα. Ανεξάρτητα αν θα ηγηθεί ή όχι, η Μ. Καρυστιανού ενεργοποίησε τους «τυχαίους» ελέγχους ηθικής εξόντωσης, οι οποίοι ανατέθηκαν σε «γαλάζιο» στέλεχος που χειροκροτούσε τον πρωθυπουργό σε προεκλογική εκδήλωση και έχει σύζυγο που είναι σύμβουλος υφυπουργού. Από το Μαξίμου μέχρι το στέλεχος αυτό, το σύστημα έπαιξε επιθετικά και χειρουργικά.
Το σύστημα Μαξίμου δεν ένιωσε απειλή από «Φραπέδες», «Χασάπηδες», Μαγειρίες και Σεμερτζίδου ή γενικοί γραμματείς υπουργείων και προέδρους ΟΠΕΚΕΠΕ. Παρότι οι παγιδευμένες συνομιλίες τους έδειχναν απειλές σε συγκεκριμένα πρόσωπα, μαγείρευαν σκάνδαλα και βρέθηκαν με μεγάλα ποσά από απανωτά «τυχαία» κέρδη τυχερών παιχνιδιών και οδηγούσαν πολυτελή αυτοκίνητα για να επιδείξουν τον πλούτο και την εξουσία τους, κανείς δεν ενεργοποιήθηκε για να ελέγξει. Προστασία. Αντίθετα το έριξαν στη γραφικότητα για να περάσει η φουρτούνα του σκανδάλου στο ντούκου.
Το σύστημα Μαξίμου βούτηξε βαθιά στα πολεμικά σχέδια στην ανατολική Μεσόγειο και στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και Ισραήλ. Δήθεν στήνουν ένα «μικρό ΝΑΤΟ» και κρατάνε έξω τον Ερντογάν. Τον τούρκο πρόεδρο δηλαδή τον οποίο υποδέχτηκε και εκθείασε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει τον δίαυλο επικοινωνίας με το Οβάλ Γραφείο μέσω του Νετανιάχου. Εμπιστευόμαστε τον Τραμπ που έχει ανοίξει μια νέα διπλωματική πολιτική, αυτή των τελεσιγράφων εναντίον όποιου δεν του αρέσει;
«Δραπέτης» του συστήματος αυτού ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, που διαφοροποιείται ηχηρά από τους κυβερνητικούς χειρισμούς μιλώντας στο Documento.

0 Comments