Τα λέει ο «Ριζοσπάστης» άλλα κάποιοι θέλουν να μείνουν δούλοι.
«Με το θανατικό στους χώρους δουλειάς να μην έχει τέλος, και με σημαντικό τμήμα των θυμάτων εργοδοτικών εγκλημάτων να είναι άνθρωποι άνω των 60 και 65 ετών, που κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή σύνταξη, μεταξύ τους και ο 67χρονος στο εργοστάσιο στα Εξαμίλια, η κυβέρνηση προβάλλει ξανά τη δουλειά μέχρι τον …τάφο.
Ετσι, χθες, και ενώ η εργατική τάξη θρηνεί έναν ακόμα εργάτη σε τέτοια ηλικία, η υπουργός Εργασίας Ν. Κεραμέως διαφήμιζε την επέκταση του προγράμματος απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για ανέργους ηλικίας 55 έως 74 ετών! Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τη δημιουργία επιπλέον 8.000 προσωρινών θέσεων εργασίας, που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό του εν λόγω προγράμματος στις 43.000 θέσεις!
«Ντίλερ» αυτού του εγκλήματος εμφανίζονται μάλιστα υπηρεσίες του Δημοσίου, δήμοι, Περιφέρειες, Περιφερειακές Διευθύνσεις φορέων της Κεντρικής Διοίκησης, μέχρι και η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας (!), μετατρέποντας το ίδιο το κράτος σε βασικό φορέα των πιο επαχθών όρων εργασίας.
Η πρόκληση ξεπερνάει κάθε όριο, καθώς το πρόγραμμα πέραν της πρόβλεψης για ανέργους ηλικίας 55 έως 67 ετών απευθύνεται και «σε ανέργους ηλικίας άνω των 67 και έως 74 ετών», οι οποίοι όπως μας πληροφορεί η υπουργός Εργασίας «δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος» και «στόχος του είναι να προσφέρει ουσιαστικές ευκαιρίες επανένταξης στην αγορά εργασίας σε μια ηλικιακή ομάδα που συχνά αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξεύρεση απασχόλησης!».
Αφού λοιπόν πρώτα οι αστικές κυβερνήσεις με νόμους που ψηφίστηκαν πολύ πριν την καπιταλιστική κρίση και τα μνημόνια (αρχές δεκαετίας 2000) αύξησαν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης προκειμένου κάποιος να λάβει σύνταξη, από τα 4.050 ένσημα στα 4.500 ένσημα και για την κύρια και για την επικουρική σύνταξη, τώρα το αστικό κράτος παριστάνει τον …«καλό Σαμαρείτη», αφού προσφέρει ως «λύση» τη δουλειά μέχρι το 74ο έτος της ηλικίας κάποιου εργαζόμενου…»
Φυσικά είναι κλοπή των ενσήμων και της σύνταξης, αφού «αν πραγματικά η κυβέρνηση νοιαζόταν γι’ αυτούς τους ηλικιωμένους εργαζόμενους που δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα, θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των ενσήμων από τα 4.500 στα 4.050, όπως ίσχυε παλιότερα».
Το θράσος τους είναι άπειρο. Όχι μόνο λεηλατούν τους κόπους μιας ζωής, το διαφημίζουν κιόλας, λέγοντας να είμαστε κι ευχαριστημένοι! Δούλοι μια ζωή, γιατί τηρούνται οι παραδόσεις των αρχαίων υμών προγόνων. Σίγουρα πολλοί δε θα πάρουν σύνταξη. Φαντάζεστε 70χρονο να δουλεύει; Θέλει πολύ φαντασία και χάρη στις δολοφονίες που λέγονται «εργατικά ατυχήματα» θα έχουμε αύξηση των θανάτων αλλά και περισσότερα χρήματα για να φάνε οι γαλάζιοι κλέφτες. Κάμποσες συντάξεις λιγότερες μερικές απευθείας αναθέσεις περισσότερες. Συνεχίστε να τους ψηφίζετε.
ΥΓ: Που να δείτε τι θα γίνει με την ιδιωτικοποίηση του νερού. Μπάνιο θα κάνουν μόνο οι πλούσιοι, εμείς θα γλειφόμαστε όπως οι γάτες. Ξέχασα, θα κάνουμε κι εμείς μπάνιο, έχουμε Κομμουνιστή δήμαρχο.



0 Comments