Υπάρχουν πολιτικές γκάφες και υπάρχει και αυτό που κατάφερε η Σοφία Βούλτεψη.
Στην προσπάθειά της να επιτεθεί στον Αντώνη Σαμαρά για την προσφυγή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με την παγίδευση του τηλεφώνου του με το Predator, η κυβερνητική βουλευτής έκανε μια… εντυπωσιακή αποκάλυψη. Υποστήριξε ότι ο Σαμαράς, με την κίνησή του αυτή, «ουσιαστικά επιτίθεται στον άνθρωπο που ήταν συνέχεια κοντά του, δηλαδή στον Γρηγόρη Δημητριάδη».
Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.
Ο Σαμαράς δεν κατονόμασε πουθενά τον Γρηγόρη Δημητριάδη! Στην αίτησή του ζητά να διερευνηθεί η παγίδευση του κινητού του με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator. Δεν υπέδειξε πρόσωπο, δεν κατονόμασε συνεργάτη του πρωθυπουργού, δεν «έδειξε» τον Δημητριάδη.
Η Βούλτεψη ήταν αυτή που τον έβαλε στην κουβέντα.
Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η απίθανη γκάφα. Γιατί, όταν κάποιος μιλά για την ανάγκη να διερευνηθεί μια υπόθεση παρακολούθησης και εσύ σπεύδεις να πεις «μα έτσι επιτίθεται στον Δημητριάδη», γεννάται αυτομάτως το εύλογο ερώτημα:
Γιατί άραγε θεώρησε η Βούλτεψη ότι η έρευνα για το Predator παραπέμπει στον Δημητριάδη; Πρόκειται για μια από εκείνες τις στιγμές που η προσπάθεια πολιτικής άμυνας καταλήγει να λειτουργεί ως αυτογκόλ. Και μάλιστα αυτογκόλ υψηλού επιπέδου.
Γιατί η Βούλτεψη, στην αγωνία της να υπερασπιστεί την κυβέρνηση και να στριμώξει τον Σαμαρά, έκανε η ίδια την αυθόρμητη σύνδεση που υποτίθεται ότι δεν έκανε ο πρώην πρωθυπουργός.
Με απλά λόγια: Ο Σαμαράς είπε: «Ερευνήστε ποιος με παγίδευσε με Predator». Και η Βούλτεψη απάντησε: «Γιατί επιτίθεσαι στον Δημητριάδη;»
Ε, σύντροφοι, εδώ πραγματικά σηκώνεις τα χέρια ψηλά.
Τον Δημητριάδη στην κουβέντα δεν τον έβαλε ο Σαμαράς. Τον έβαλε η Βούλτεψη. Και κάπως έτσι, στην προσπάθεια να κλείσει μια τρύπα, άνοιξε μια ακόμη μεγαλύτερη.
Μια κουβέντα παραπάνω. Μόνο που αυτή τη φορά η κουβέντα μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο ενδιαφέρουσα από όσο φανταζόταν η ίδια.


0 Comments