Εδωσε γραμμή


Αφού πρώτα επετίμησε το δημοσιογράφο που έκανε τη σχετική ερώτηση ότι δεν γνωρίζει τα γεγονότα και «βγάζει έτσι συμπεράσματα για τον οποιονδήποτε εργαζόμενο στην αστυνομία», ο Ρουσόπουλος έδωσε απροκάλυπτα γραμμή να φορτώσουν την ευθύνη για το θάνατο της γυναίκας στη Λευκίμμη στον 16χρονο που έπεσε πάνω της χτυπημένος από τα ΜΑΤ, όπως καταθέτουν όλοι οι παρόντες:

«Το γεγονός ότι από την επέμβαση κάποιοι προσπάθησαν να ξεφύγουν για τους χ, ψ λόγους που γνωρίζουν οι ίδιοι (διότι προφανώς για να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από εκείνο το σημείο κάτι θα είχαν να ανησυχήσουν) και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, η μοτοσυκλέτα έπεσε πάνω σε μια άτυχη γυναίκα, την τραυμάτισε και όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια σε τόσο σοβαρό βαθμό ώστε να μην μπορεί να γλιτώσει τη ζωή της, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει την ευθύνη –που εσείς στην πρώτη σας ερώτηση βάλατε- η αστυνομία…
Εάν δηλαδή η ελληνική Πολιτεία προσπαθεί να τηρήσει το νόμο και φτάνουμε στο άλλο άκρο να πιστεύουμε ότι στην προσπάθειά της να τηρήσει το νόμο κάποιοι, οι οποίοι ξεφεύγουν από το νόμο και σκοτώνουν στην πορεία έναν άνθρωπο, μπορούν να αποδώσουν στην ελληνική Πολιτεία την ευθύνη, επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι ξεφεύγει από τη λογική»

(Press room, 2.6.08).

Πλέον δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Σε άλλες περιπτώσεις λένε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα, ας αφήσουμε ανεπηρέαστη τη Δικαιοσύνη» και τα σχετικά. Τώρα, προτίμησαν να βγάλουν πόρισμα.
Οπως είχαν κάνει και στην περίπτωση της «ζαρντινιέρας». Μόνο που τότε είχε σηκώσει την ευθύνη ο Πολύδωρας, ενώ τώρα την παίρνει ο Ρουσόπουλος, δηλαδή ο ίδιος ο Καραμανλής.

Από την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *