Λόγια χωρίς αντίκρισμα


“Ολα είναι θέμα συσχετισμών. Και η βία! Είναι θέμα συσχετισμών το αν θα είναι κυρίαρχη η βία του κεφαλαιοκράτη ή η δίκαιη βία των από κάτω που απαγορεύουν στον κεφαλαιοκράτη να υπάρχει. Τόσο απλά, για να ξεμπερδεύουμε με το κάθε κοιλοπόνημα που ξάφνου ανακαλύπτει τη βία που, δήθεν, πρέπει να καταδικαστεί.
Είναι προκλητικοί οι απολογητές της βίας που ασκούν οι κεφαλαιοκράτες καθημερινά, κάθε στιγμή, όταν εμφανίζονται να αγανακτούν, δήθεν, με τη «βία» γενικώς, όταν την ίδια ώρα πολύ συγκεκριμένα κάνουν γαργάρα τη βία που ασκείται σε μια εργατική οικογένεια όταν σκοτώνεται στη δουλειά αυτός που φέρνει το μεροκάματο στο σπίτι. Είναι προκλητικοί όταν μιλούν για βία και κάνουν γαργάρα τη βία που ασκείται καθημερινά σε μια εργατοοικογένεια που πασχίζει – φτύνει αίμα – για να σπουδάσει τα παιδιά της, να γιατρέψει τα άρρωστα μέλη της, να φροντίσει τους ανάπηρούς της”.

Πολύ καλά τα γράφει σήμερα ο «Ριζοσπάστης». Μόνο που είναι ανέξοδα λόγια. Κάθε φορά που υπάρχει λαϊκή αντι-βία ανακαλύπτει προβοκάτορες είτε φοιτητές είναι αυτοί είτε εργαζόμενοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *