ΔΕΗ: Εξι θανατηφόρα από την αρχή του χρόνου

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποφάσισε την έναρξη σκληρών απεργιακών κινητοποιήσεων λόγω έλλειψης προσωπικού και αδιεξόδου από τα θανατηφόρα ατυχήματα.

Το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποφάσισε (πέρα από τους αγώνες που δίνει σε καθημερινό επίπεδο για την προστασία των συμφερόντων της ΔΕΗ και των καταναλωτών από τις επιθέσεις των ιδιωτών), την έναρξη σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα ώστε να σταματήσει η διάλυση και η απαξίωση της Επιχείρησης.

Να δοθεί τέλος στην συνειδητή και σκόπιμη συρρίκνωση του Προσωπικού της και να σταματήσουν οι δεκάδες ξενόφερτοι και καλοπληρωμένοι Σύμβουλοι που απομυζούν την ΔΕΗ .

Με ευθύνη των Διοικήσεων της και ιδιαιτέρως του κ. Αθανασόπουλου που επί των ημερών του έφυγαν σε σύνταξη 2.745 εργαζόμενοι και προσελήφθηκαν μόνο 166! η Επιχείρηση έχει περιέλθει σε τραγικό αδιέξοδο όσο αφορά την δυνατότητα να κάνει σωστά την δουλειά της και όχι μόνο …

Ø Το 1994 η ΔΕΗ είχε 36.710 εργαζόμενους και σήμερα 15 χρόνια μετά .. μόνο 23.354 !!!

Ø Πάνω από 8.000 εργαζόμενοι είναι πάνω από 50 ετών, που αυτό σημαίνει ότι εάν εδώ και τώρα, ΣΗΜΕΡΑ δεν γίνουν τουλάχιστον 7.000 προσλήψεις, αύριο στην κυριολεξία η Επιχείρηση θα διαλύσει.

Η έλλειψη του προσωπικού έχει πάρει πλέον εγκληματικές διαστάσεις και αυτή είναι μία από τις βασικές αιτίες για την εκδήλωση σε καθημερινή βάση δεκάδων ατυχημάτων. (έξι θανατηφόρα από την αρχή του χρόνου ) .

Επειδή προτάσσουμε την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, δε θα αφήσουμε τον κύριο Αθανασόπουλο να μπάζει από πόρτες και παράθυρα ασύδοτα εργολάβους.

Στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν μας ταιριάζει να μετράμε νεκρούς και ταυτόχρονα δεν μας αξίζει να βάφουν τη ζωή μας με μαύρο χρώμα, ξεκινάμε τον αγώνα για να σταματήσει η διάλυση και η απαξίωση της Επιχείρησης ..

Για ότι ακολουθήσει ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Την ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και υποφερόμουν αυτοί και οι οικογένειες τους μη βλέποντας καμία αχτίδα φωτός, η Διοίκηση της ΔΕΗ μην έχοντας προνοήσει και αφήνοντας την Επιχείρηση χωρίς προσωπικό, προκειμένου να γίνουν βασικές εργασίες έδωσε – ανάγκασε το προσωπικό να δουλέψει το 2008 2.301.147 ώρες υπερωρίες δαπανώντας το ποσό των 61.782.115 Euro. Ποσό που θα μπορούσε να καλύψει αξιοπρεπείς μισθούς χιλιάδων ανέργων.
Εξαιτίας και πάλι της τεράστιας έλλειψης του εργατοτεχνικού προσωπικού προσφάτως η Επιχείρηση αποφάσισε να δαπανήσει το ποσό των 37.5 εκατ. Εuro. για δεκάδες χιλιάδες ρεπό που αδυνατούσε να δώσει.
Επειδή όλα αυτά τα χρόνια οι εργασίες δεν μειώθηκαν αλλά πολλαπλασιάστηκαν (φεύγοντας από τη ΔΕΗ) πήγαν σε εργολάβους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη νέα γένια (Έλληνες και ξένους ) ως σύγχρονους δούλους με 200, 300 και 400 Euro και ανασφάλιστους.

Επίσης η Διοίκηση της ΔΕΗ αύξησε:

α. Τις συμβάσεις έργου από 79 το 1998 σε πάνω από 800 το 2008 ,

β. Το εποχιακό προσωπικό από 233 το 1998, σε 2.790 το 2008 και

γ. Το ημερομίσθιο προσωπικό από 510 το 1998 σε 925 το 2008.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *