Σε νέα φάση η Ζαχοπουλιάδα


Συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» έδωσε η Εύη Τσέκου. Χωρίς να μας λέει κάτι που δεν γνωρίζουμε –είναι φανερό ότι η συνέντευξη συντάχτηκε από του συνηγόρους υπεράσπισης της για προφανής λόγους- δεν παύει όμως να στέλνει πολλά μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες.

«Η ιστορία μου κρύβει πίσω πολλά μηδενικά», λέει, αλλά δεν προσδιορίζει τι ακριβώς εννοεί. Χαρακτηρίζει «αδίστακτη συμπεριφορά» την στάση του Θέμου Αναστασιάδη χωρίς όμως να αναφέρει οτιδήποτε περιέχει το επίμαχο DVD και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πάει σαν πρόβατο σε σφαγή στις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει λέγοντας ότι «η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένονται εκπλήξεις».

Μπαίνοντας σε μια καινούργια φάση της Ζαχαροπουλιάδας να θυμηθούμε ορισμένα πράγματα

Από οικονομική άποψη, η υπόθεση Ζαχόπουλου είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με άλλα σκάνδαλα (π.χ. δομημένα ομόλογα, χρηματιστήριο), όμως έβγαλε στο φως όλη τη σαπίλα του συστήματος εξουσίας και γι’ αυτό είναι κομβικό σημείο στην πορεία της ΝΔ και στο πολιτικό μέλλον του ίδιου του Καραμανλή, που δεν κατάφερε αυτή τη φορά να μείνει στο απυρόβλητο. Ποια είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα;

Ο Ζαχόπουλος ήταν πολύ… μιλητικός στις «ιδιαίτερες στιγμές» του. Αυτό κάποια στιγμή καταγράφηκε σε μια κάμερα και πήρε τη μορφή ενός DVD. Αυτό το DVD έφτασε στα «κατάλληλα» χέρια, τα οποία το πούλησαν στο μέγαρο Μαξίμου, που έσπευσε να το αγοράσει. Και βέβαια, δεν αγόρασε το ολιγόλεπτο μονταρισμένο DVD, που στάλθηκε στη Δικαιοσύνη μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου, αλλά την πλήρη κόπια, που όπως λέγεται έχει τη μορφή… υπερπαραγωγής.

Γιατί το Μαξίμου έσπευσε να αγοράσει το DVD; Οχι, βέβαια, για να πληροφορηθεί ότι ο Ζαχόπουλος είχε γκόμενα (σιγά το νέο!), αλλά για να εξαφανιστούν όλα όσα λέγονται στη διάρκεια της υπερπαραγωγής από τον φλύαρο Ζαχόπουλο. Τι λέγονται; Οσο το Μαξίμου δε μιλά γι’ αυτό και «πουλάει τρελίτσα» τόσο η πραγματικότητα θα συμπληρώνεται από τη φαντασία. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα πια και τι συζητιέται. Μιλάει μόνο για τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, όπως επιμένουν οι φήμες, ή μιλάει και για οικονομικά σκάνδαλα; Δεν το ξέρουμε, γιατί δεν έχουμε δει το DVD. Εχουμε ακούσει πολλά, ξέρουμε τι κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά στέκια (δεν είναι όλα ψέματα), αλλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε που τελειώνει η αλήθεια κι αρχίζει το ψέμα.

Μένουμε, λοιπόν, στο γεγονός: το Μαξίμου συναλλάχτηκε με τον «κομιστή» και τα όσα επακολούθησαν. Τώρα το παιχνίδι χοντραίνει.
Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα στον Αναστασιάδη ενώ η Τσέκου φαίνετε να παζαρεύει με την κυβέρνηση την αποφυλάκισή της..

Το κλειδί της ιστορίας πάντως είναι το περιεχόμενο του DVD που θα προδικάσει όλες τις εξελίξεις. Και το πιθανότερο είναι να μην το μάθουμε ποτέ. Αλλωστε «υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και άλλα που γίνονται και δεν λέγονται» σύμφωνα με την ρήση του «εθνάρχη»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *