Κτηνώδη βία της κυβέρνησης ΑΚΕΛ σε Ελληνοκύπριους-Τουρκοκύπριους αγωνιστές της Επανένωσης

Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ απέδειξε ότι ουσιαστικά δε θέλει την επανένωση του λαού της Κύπρου. Υπάρχει και διεκδικεί την εξουσία μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης. Για να το κάνει αυτό θα συντρίψει κάθε αμφισβήτηση και ειλικρινή κινηματική έκφραση που υπερασπίζεται και παλεύει για την Ειρήνη και την Συμφιλίωση των Κυπρίων. Για το ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο το μόνο που υπάρχει είναι η αποκλειστική χρήση της Κυπριακής οντότητας, η αποκλειστική εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Γδέρνει λοιπόν τον λαό με φόρους και περικοπές, συμμαχεί με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ, προχωρά σε νέους πολεμικούς εξοπλισμούς, εμπλέκεται σε όλους τους τρομοκρατικούς-πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, ενός κόμματος πλέον που δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά και την απελευθερωτική προοπτική της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας συστηματικά συνθλίβει και δολοφονεί τον Κυπριακό λαό και τα κινήματα ανενόχλητη. Την καταστολή του διεθνούς κινήματος «Ένα Πλοίο για τη Γάζα», διαδέχτηκε η μαζική δολοφονία με την έκρηξη στην Ναυτική Βάση στο Μαρί, για την οποία έμεινε ατιμώρητη η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Χριστόφιας, για να έρθει η κτηνώδη επίθεση σε ειρηνικούς αγωνιστές, προκειμένου να εκκενωθεί ένα αχρησιμοποίητο κτίριο που ανήκει στην Εκκλησία, τη μεγάλη αντιδραστική δύναμη της Κυπριακής κοινωνίας.

Διαβάζουμε λοιπόν στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»: «Έφοδο στο σπίτι που χρησιμοποιούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι που υποστηρίζουν την επανένωση, στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας από τη κυπριακή αστυνομία. Μέλη της ΜΜΑΔ, που ήταν εφοδιασμένα με όπλα, μέλη της ΥΚΑΝ, αλλά και αστυνομικοί από άλλες υπηρεσίες εισέβαλαν στο σπίτι κλοτσώντας πόρτες, σπάζοντας τζάμια και αναποδογυρίζοντας τα πάντα και άρχισαν να ακινητοποιούν και να ελέγχουν όσους βρίσκονταν τη δεδομένη στιγμή στο κτήριο.

Κραυγές πανικού ακούγονταν από τα δωμάτια, δύο τουλάχιστον νεαροί θεάθηκαν να είναι τραυματισμένοι και λουσμένοι στα αίματα, ενώ πρόσωπο που εισήλθε στο κτήριο χωρίς να γίνει αντιληπτό, ανέφερε ότι είχαν ανήλικη δεμένη πισθάγκωνα με χειροπέδες. Τους υπόλοιπους τούς είχαν καθισμένους στο πάτωμα και δεν τους επέτρεπαν να εξέλθουν, καθώς προέβαιναν σε ελέγχους. Οι σκηνές ήταν πραγματικά απερίγραπτες και δεν θα ήταν πραγματικά υπερβολή να λεχθεί ότι θύμιζε αστυνομική έφοδο για να συλλάβει γκάγκστερς. Το σπίτι που χρησιμοποιούν οι νεαροί ανήκει στη Μητρόπολη Κύκκου, λόγω όμως του προχωρημένου της ώρας, δεν κατέστη δυνατόν να μάθουμε εάν υπήρχε ένταλμα έρευνας και εάν ενημερώθηκε η Μητρόπολη. Ακόμα και ο λόγος που στήθηκε όλη αυτή η επιχείρηση είναι άγνωστος, καθώς τη στιγμή που η εφημερίδα οδηγείτο στο πιεστήριο, το επεισόδιο βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη».

Εμείς μένουμε στο πλευρό των Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων αγωνιστών, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον τιτάνιο αγώνα που πραγματοποιούν έχοντας απέναντι τους την Κυβέρνηση ΑΚΕΛ, το κατοχικό καθεστώς και τα ξένα στρατεύματα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-Βρετανίας-κατοχικά τουρκικά στρατεύματα, το αστικό κατεστημένο που μετατρέπει το νησί σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε., αποτελώντας το σημαντικότερο στήριγμα του Ισραήλ στα βάρβαρα πολεμικά του σχέδια.

Για να πάνε τα πράγματα αλλιώς για τον Κυπριακό λαό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη ενός νέου εργατικού διεθνισμού που ενωμένοι οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο θα παλέψουν για τα δικαιώματα τους, θα γυρίσουν την πλάτη στην «εθνική ενότητα» και στον εθνικισμό, ανατρέποντας τις κυβερνήσεις του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής καταστολής-τρομοκρατίας και του πολεμικού τυχοδιωκτισμού.
Επιχείρηση κρατικής καταστολής της κατάληψης στην Νεκρή Ζώνη

Ανακοίνωση του Κινήματος της Νεκρής Ζώνης
Είμαστε ένα πολυπολιτισμικό κίνημα στην Κύπρο που άρχισε τον αγώνα του παράλληλα με το παγκόσμιο κίνημα “Occupy” ενάντια στην παγκόσμια αδικία και απαιτούμε αποστρατικωποίηση και επανένωση του νησιού μας.

Από τις 19 Νοεμβρίου έχουμε καταλάβει την περιοχή της νεκρής ζώνης που μοιράζει το νησί εδώ και δεκαετίες. Έχουμε διοργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ποιητικές και μουσικές βραδιές και έχουμε δημιουργήσει ένα διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό στα εγκαταλελειμμένα κτίρια της νεκρής ζώνης στην οδό Λήδρας/Lokmaci στο κέντρο της Λευκωσίας.

Την νύκτα της 6ης Απριλίου αστυνομική δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας μπήκε στο κτίριο, χρησιμοποίησε βία ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και έκανε περισσότερες από 20 συλλήψεις. Ένα άτομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μαζεύτηκε πλήθος ως ένδειξη αλληλεγγύης και η αστυνομία χρησιμοποίησε και πάλι βία για να το διαλύσει και να συλλάβει τελικά ακόμα δύο άτομα.

Καταδικάζουμε τη βίαιη στάση της αστυνομίας και απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση όλων των διαδηλωτών που έχουν συλληφθεί. Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ειρήνη και επανένωση του νησιού και καλούμε όλους στην Κύπρο αλλά και το παγκόσμιο κίνημα Occupy να μας στηρίξουν.

Σάββατο, 7/4/12 στις 14.30 στην Πλατεία Φανερωμένης συνέλευση για την καταστολή του κινήματος της νεκρής ζώνης. Διαδώστε και ελάτε

ANNOUNCEMENT OF THE OCCUPY BUFFER ZONE MOVEMENT

We are a multicommunal movement in Cyprus that has started its protest parallel to the global occupy movement against global injustice and are demanding the demilitarisation and reuniufication of our island.

Since the 19th of November we have been occupying the area in the buffer zone that has been dividing our island for decades. We have been organising cultural events, artistic workshops and music and poetry evenings as well as an internet radio station in the abandoned building of the Ledra/Lockmaci buffer zone in the center of Nicosia.

On the night of the 6th of April the Republic of Cyprus police force entered the building, used violence against peaceful protestors and made more than 20 arrests. One person was injured and carried to hospital. People gathered in solidarity and the police used violence again to disperse them arresting two more protestors.

We condemn the violent stance of the police and demand the release of all the protestors that were arrested. We state that we are determined to continue our protest for peace and reunification of our island and call for the support of the people of Cyprus and the global occupy movement.
Saturday 7/4/12, at 14.30 at Phaneromeni square, assembly about the reppression of the occupy movement

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *