“Αμαρτωλό χρήμα από τη «Ζίμενς» έχει πάει και στα δύο μεγάλα κόμματα και βαθύτερο ψάξιμο προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν σαν «αυτοχειριασμός» για το πολιτικό μας σύστημα”, έγραφε χτες ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο «Παρασκήνιο».
Και έχει βάση αυτή η εκτίμηση αφού στην ίδια κατεύθυνση είχαν κινηθεί αρχικά και πιο «σοβαρές» φωνές της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας. (Παπαχελάς, Πρετεντέρης, «Καθημερινή» κ.λ.π). Να «καούν» δηλαδή μερικά κομματικά στελέχη αλλά οι ίδιοι οι κομματικοί οργανισμοί να μείνουν στο απυρόβλητο.
Υπήρξαν όμως απρόβλεπτες εξελίξεις γι’ αυτούς.
(Ο Τσουκάτος δήλωσε ότι το ποσό το οποίο φέρετε να έχει πάρει ο ίδιος κατέληξε στο ταμείο του κόμματος του, το ίδιο φημολογείται ότι θα ισχυριστούν και οι δυο υπουργοί που φωτογραφίζονται σήμερα από τις εφημερίδες σαν λαδιάρηδες).
Αλλωστε κανείς δεν πιστεύει ότι τα 100 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σαν μίζες –σύμφωνα με τις καταθέσεις υψηλόβαθμων πρώην στελεχών της «Ζήμενς» στον Γερμανό εισαγγελέα- κατέληξαν στις τσέπες φυσικών προσώπων.
Αλλαξαν λοιπόν γραμμή πλεύσης αρκετά «διορατικά» δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του συστήματος. Το βλέπουμε στις σημερινές εφημερίδες. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε να δεχθούμε σαν κάτι το εντελώς αποδεκτό ότι πολυεθνικές εταιρίες χρηματοδοτούν πολιτικά κόμματα εξουσίας για «τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου».
Μάλιστα «σοβαρή» κυβερνητική εφημερίδα γράφει ότι «είναι παγκοίνως γνωστό ότι τα μεγάλα κόμματα έχουν διπλά βιβλία εσόδων». Ενώ ο Κακαουνάκης στο Καρφί» σπεύδει να συμπληρώσει ότι αυτό γινόταν πάντα: «Και μια που μιλάμε για τη Siemens, μας έρχεται στο μυαλό η κλασική περίπτωση της επιταγής του Αριστείδη Αλαφούζου στον Μητσοτάκη το 1989… Ξένο νόμισμα ήταν και τότε. Δολάρια. Ένα εκατομμύριο δολάρια. Η σημερινή αξία τους, μάλιστα, είναι μυθώδης – για να έχουμε και μέτρο σύγκρισης».
Εντυπωσιακή είναι η κρίση ειλικρίνειας που έπιασε τον Γ. Κύρτσο και γράφει στην φυλλάδα του: «Με τον τρόπο που προβάλλονται οι τόσο εντυπωσιακές αποκαλύψεις οδηγούν τελικά στο «κουκούλωμα» μιας υπόθεσης με τεράστιο οικονομικό και πολιτικό ενδιαφέρον. Το ζητούμενο δεν είναι η πλήρης απαξίωση των στελεχών ενός ήδη προβληματικού πολιτικού συστήματος αλλά η τεκμηρίωση του σκανδάλου της Siemens, που παραδέχεται η νέα διοίκηση της γερμανικής πολυεθνικής».
Οσο για τα σημερινά πρωτοσέλιδα της «Χώρας» της «Απογευματινής» κ.λ.π. που έχουν με ξύλινα γράμματα τις δηλώσεις Καραμανλή ότι θα υπάρξει «πλήρης διαλεύκανση, πλήρης αποκάλυψη χωρίς εκπτώσεις απόδοσης ευθυνών, όπου υπάρχουν στελέχη που εμπλέκονται» να πούμε την κασέτα αυτή την έχουμε ξανακούσει. Τα ίδια έλεγε με τις υποκλοπές, τα ίδια με τους Πακιστανούς, τα ίδια με τους κουμπάρους, τα ίδια με τα ομόλογα….
Επιμύθιο το γνωστό διαχρονικό σύνθημα: «Ο καπιταλισμός δεν καθαρίζετε μόνο ανατρέπετε»
Αφήστε μια απάντηση