Αφροδίτη Πολίτη – Άννα Γαϊτανίδου στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Βαθύ Κόκκινο (Βίντεο)

Δύο ακόμη ομιλίες από την εκδήλωση:  “Αγώνες και προοπτικές αυτοδιαχείρισης στην εποχή της κρίσης”, για τους εργατικούς αγώνες στο Νοσοκομείο Κιλκίς, το ALTER, την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το Υπουργείο Υγείας.

  • Η δημοσιογράφος Αφροδίτη Πολίτη, από τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, αναφέρεται στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων αλλά και στην προσπάθεια της έκδοσης δύο απεργιακών φύλλων. Με γλαφυρό τρόπο περιγράφει το κλίμα, την ομορφιά και τις δυσκολίες αυτού του αγώνα.
  • Η Άννα Γαϊτανίδου, μέλος της κατάληψης του Υπουργείου Υγείας, μιλάει για την κατάληψη από απλήρωτους αλλά μαχόμενους εργαζόμενους στην ψυχική υγεία, την ειδική αγωγή και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι περιγραφές των επιπτώσεων της μνημονιακής πολιτικής στο χώρο αυτό.

Τόσο η τελευταία ομιλήτρια, όσο και οι προηγούμενοι, επεκτάθηκαν στο ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ξεδιπλώνονται αυτοί οι εργατικοί αγώνες. Πολλές τοποθετήσεις σφραγίστηκαν από το δραματικό βάρος της ανεργίας που έχει πια εκτιναχτεί σε πρωτοφανή για την Ελλάδα επίπεδα. Κοινός τόπος που αναδείχτηκε στις ομιλίες αλλά και τις τοποθετήσεις και τον πλούσιο προβληματισμό που ακολούθησε, ήταν η ανάγκη να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν:

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου –Χάρτου Αττικής

Vathikokkino.com

εργατική εφημερίδα Δράση

0 απαντήσεις στο “Αφροδίτη Πολίτη – Άννα Γαϊτανίδου στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Βαθύ Κόκκινο (Βίντεο)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *