Ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ρήξη με ευρώ-ΕΕ

Ανεβάζουν στροφές οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα, με δεκάδες εξορμήσεις, εκδηλώσεις και συσκέψεις. Μια βδομάδα πριν τις εκλογές, η επαφή με τον κόσμο αποδεικνύεται αναζωογονητική για τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς οι εργαζόμενοι και οι νέοι αναζητούν ουσιαστικές απαντήσεις και συζητούν πολύ θετικά το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα του μετώπου.

Παρά την πίεση των εκλογικών διλημμάτων, αναδεικνύονται νέες δυνατότητες για ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα ενωτικά ψηφοδέλτια, όπου συμμετέχουν δεκάδες ανένταχτοι αγωνιστές και η ΚΟ Ανασύνταξη. Αυτό δείχνουν και οι 420 (μέχρι τώρα) υπογραφές εκπαιδευτικών κάτω από κείμενο στήριξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν γιατί: Πρώτο, προωθεί ένα συνεκτικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης για την κατάργηση και ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και της θανάσιμης θηλιάς του χρέους, των ευρώ – ΕΕ και της επίθεσης του κεφαλαίου και αντιτίθεται στη διατήρηση ή «πάγωμα» της σημερινής άθλιας κατάστασης μέσω της «διαπραγμάτευσης» με τους «δανειστές».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αγώνα για να φύγουμε με δική μας πρωτοβουλία από το ευρώ και την ΕΕ, με διεθνιστική προοπτική. Για άμεση μονομερή κατάργηση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Για να μη ξαναγυρίσει ποτέ η τρόικα στην Ελλάδα και να ξεκουμπιστούν άμεσα από τη χώρα οι κάθε λογής γκαουλάιτερ της ΕΕ και των πολυεθνικών. Αυτός είναι ο δρόμος της ανακούφισης του λαού και της ανατροπής.

Δεύτερο, για να είναι σε θέση μάχης από τις 18 Ιούνη κιόλας ένα ετοιμοπόλεμο, απειλητικό προς τους κυρίαρχους και τη Δεξιά, ισχυρό, ενωτικό μαζικό κίνημα. Γιατί στην οξύτατη κοινωνική σύγκρουση που έρχεται, δεν μπορεί να σταθεί μια Αριστερά που φαντάζεται εκλογικούς περιπάτους και μοιράζει υπουργικά γραφεία, ούτε μια άλλη κλεισμένη στο «κομματικό φρούριο».

Απεναντίας, πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά η αντικαπιταλιστική Αριστερά, που με τη συμβολή της στους αγώνες, με την πρότασή της για ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής, αποτελεί δύναμη ελπίδας και προοπτικής για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Τρίτο, για μια άλλη Αριστερά, μαχόμενη και ανατρεπτική, μετωπική και ενωτική, αντιΕΕ και αντικαπιταλιστική, της επανάστασης και της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης, επιτακτικά αναγκαία στην εποχή της βαθιάς δομικής καπιταλιστικής κρίσης.
Πηγή: ΠΡΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *