Ο Παπαδημούλης ‘πέρασε’ στο αλκοτέστ…

Δ. Παπαδημούλης: ««Θα βάλουμε νερό στο κρασί μας για να σχηματιστεί κυβέρνηση -Τους μήνες που δεν έχουν ρω, το κρασί θέλει νερό…»

Στη σημερινή συνέντευξή του στον Real FM, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ρωτήθηκε από τον Χαρδαβέλλα:

«Πριν ανοίξουν οι κάλπες, σας ρωτάω ευθέως, γιατί μια διαβάζω έτσι, μια διαβάζω αλλιώς,  ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κάνει κυβέρνηση στις 18 του Ιούνη, η πρώτη του κίνηση η πολιτική θα είναι να καταργήσει το μνημόνιο; Διότι τις τελευταίες δύο μέρες παρακολουθώντας τις ομιλίες Τσίπρα ακούω ότι κάπου αυτό το πράγμα έχει πάει στην άκρη πάλι, ότι θα πάμε να το διαπραγματευτούμε κλπ κλπ».

Ο Δ. Παπαδημούλης, που «πάντα μιλάει καθαρά» σύμφωνα με τις επιδαψιλεύσεις που του επιφύλαξε ο Χαρδαβέλλας (αλλά και ο ίδιος στον εαυτό του), απάντησε:

«Αν βγούμε πρώτο κόμμα, κύριε Χαρδαβέλλα, το πρώτο που θα κάνουμε  είναι να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μία κυβέρνηση. Αυτό απαιτεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία και συμμαχίες, που σημαίνει ότι θα επιδιώξουμε βάζοντας και νερό στο κρασί μας όπου χρειαστεί, να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία κομμάτων που τα θεωρούμε συγγενέστερα όπως η ΔΗΜΑΡ ή να είμαστε ανοιχτοί στη στήριξη ή την ανοχή άλλων κομμάτων την οποία θα επιδιώξουμε και μιλώ για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΚΚΕ, ενδεχομένως και το ΠΑΣΟΚ, ή δυνάμεις από το χώρο της ΝΔ. Γιατί αν βγούμε πρώτοι θα ανοίξει κεφάλαιο και στη ΝΔ, μη γελιέστε».

«Για μένα αυτά που μας λέτε είναι η είδηση των τελευταίων ημερών», σχολίασε ο Χαρδαβέλλας, ενώ η Μαίρη Πολλάλη πρόσθεσε:

«Ερχόμενοι λοιπόν λίγο πιο κοντά, βάζοντας νερό στο κρασί σας, στη σταδιακή αποδέσμευση και όχι με τη ρήξη…»

«Εσείς παίζετε ένα παιχνίδι με τις λέξεις», απάντησε ο Παπαδημούλης, προτιμώντας ο ίδιος να παίξει με τις φράσεις, όπου το παιχνίδι είναι πιο εύκολο: «Δεν είμαστε παράλογοι στον ΣΥΡΙΖΑ… για να συμφωνήσει κι ο  Κουβέλης να μπει στην κυβέρνηση, ή για να μας δώσει ανοχή ο Καμμένος  ή το ΠΑΣΟΚ  ή δυνάμεις από τη ΝΔ θα πρέπει να κάτσουμε κάτω και να βρούμε τον κοινό τόπο, τον κοινό παρονομαστή. Είναι λογικό το πρώτο κόμμα να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά δεν είναι λογικό να απαιτούμε 100% προσχώρηση στις απόψεις μας απ’ τους υπολοίπους».

Πλειοδοτώντας στην υπογράμμιση του Χαρδαβέλλα για το νερό στο κρασί, ο Παπαδημούλης  πρόσθεσε:

«Υπάρχει μια πολύ ωραία λαϊκή σοφή παροιμία: ‘Τους μήνες που δεν έχουν ρω, το κρασί θέλει νερό…’» και συμπλήρωσε: «Είμαστε ήδη στον Ιούνιο και ακολουθεί ο Ιούλιος και ο Αύγουστος… Σας εξηγώ τη διαφορά όμως. Είναι άλλο πράγμα σε μία νταμιτζάνα κρασί να βάζεις 1-2 ποτήρια νερό και άλλο σε ένα μεγάλο ποτήρι κρασί να προσπαθείς να βάλεις μία νταμιτζάνα νερό. Εμείς θα κάνουμε το πρώτο.»

Το συμπέρασμα που προκύπτει: Ο ένας ρωτάει σαφώς, «τι θα κάνετε μόλις σχηματίσετε κυβέρνηση;», ο άλλος απαντάει πετώντας τη μπάλα στους δυνάμει συμμάχους: «Αν βγούμε πρώτο κόμμα θα επιδιώξουμε να κάνουμε κυβέρνηση»…

Στις αγωνιώδεις ερωτήσεις του Χαρδαβέλλα αν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες, ο Παπαδημούλης γέλαγε, «σε δέκα μέρες;», ρωτούσε ανοίγοντάς μας λίγο τις μετεκλογικές κουίντες και υποδεικνύοντας τους –απαραίτητους- συμμάχους και την απαιτούμενη ευελιξία σαν αίτιους της υπαναχώρησης, σπεύδοντας μάλιστα να ‘καθίσει στο τραπέζι’ έχοντας ήδη νερώσει το κρασί.

Μείναμε πάντως με την απορία: Η ΔΗΜΑΡ, «το συγγενέστερο κόμμα» κατά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, θα κληθεί να βάλει κι αυτή κρασί στο νερό της για να συναντηθούν ‘στα μισά του δρόμου’, που έλεγε και ο Κύρκος;

Διαπιστώνοντας τέλος πως ούτε ο Μάιος έχει ρω, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα -κατά τη λαϊκή σοφία πάντοτε-  ότι νερώνοντας το ήδη νερωμένο κρασί, κάνεις «το δεύτερο» και όχι «το πρώτο» του σημειολογικού διλήμματος.

Μάλλον σε διαπιστευτήρια για εξετάσεις  αλκοτέστ φέρνουν όλα αυτά… Ακούσαμε για ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, Καμμένο, για δυνάμεις της ΝΔ κλπ, μόνο για την παρέμβαση του κινήματος και του λαϊκού παράγοντα δεν ακούσαμε τίποτα ανάμεσα στα ευφυή με τα ποτήρια και τις νταμιζάνες.

Φαντάζεται κανείς την περιεκτικότητα σε αλκοόλη που θα έχει το ποτήρι όταν θα κληθούν όλοι αυτοί στην πραγματική διαπραγμάτευση με τα αφεντικά της ΕΕ και των τοκογλύφων.

‘Ξενέρωσαν’ πολλοί από την ‘μέθη’ των τελευταίων ημερών –δύσκολα πάει ο νους ότι το χρώμα του κρασιού θα μπορούσε να είναι κόκκινο.

Ακούστε τον πλήρη διάλογο – σε άλλη περίπτωση θα ήταν απολαυστικός…

kokkiniotis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *