“Αντίο” για τον σύντροφο Παναγιώτη Καρύδη

Ο Παναγιώτης Καρύδης, ο πάντα μαχητικός σύντροφος σ’ όλους τους αγώνες των τελευταίων χρόνων ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, έφυγε στα 56 του χρόνια από κοντά μας, την Κυριακή 29 Ιουλίου.
Ο Παναγιώτης ήταν πάντα παρών, πάντα μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο κινηματικό γεγονός της πόλης. Στην Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσ/νίκης, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις ενάντια στα μνημόνια και το μαύρο μέτωπο κυβερνήσεων-Ε.Ε.-ΔΝΤ, στην Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας και τις μάχες ενάντια στα χαράτσια και τους φόρους, στην παρέλαση του Λαού στις 28 του Οκτώβρη για την οποία ήταν και ο ίδιος ένας από τους 17 διωκόμενους, στο Λευκό Πύργο και στις συνελεύσεις της πλατείας, στους εργατικούς αγώνες ενάντια στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και την ανεργία, όντας και ο ίδιος άνεργος.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη. Εκφράζει ταυτόχρονα την πίστη και τη βεβαιότητα πως ο λαός μας με τους αγώνες του, πολύ σύντομα θα ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα, θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο του Παναγιώτη για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια κι υποταγή, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

 

 Έφυγε από την ζωή ο σ. Παναγιώτης Καρύδης

Την Κυριακή 29 Ιουλίου έφυγε από την ζωή ο σύντροφος και συναγωνιστής Παναγιώτης Καρύδης, σε ηλικία 56 ετών. Ο Παναγιώτης ήταν παρών σε όλους τους αγώνες των τελευταίων ετών, πάντα έτοιμος να ριχτεί εξ ολοκλήρου σε κάθε δράση που εμφανιζόταν, από πορείες και απεργίες μέχρι κινήματα αλληλεγγύης. Πάντα στις επάλξεις τόσο στην Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας όσο και στην Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Θεσσαλονίκης, δεν έλειψε από κανέναν εργατικό αγώνα της πόλης. Συμμετείχε ακόμα και στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Βιομηχανική Μεταλλευτική, για τον αγώνα της οποίας έδρασε μέχρι και την τελευταία του πνοή.

Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο και την οικογένεια του Παναγιώτη. Η απουσία του από το εργατικό κίνημα της Θεσσαλονίκης θα είναι ιδιαίτερα αισθητή και μας αφήνει την ευθύνη να πραγματοποιήσουμε την παρακαταθήκη του, να ανατρέψουμε τον βάρβαρο καπιταλισμό και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία χωρίς αδικία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο· μια σοσιαλιστική κοινωνία ελευθερίας και αλληλεγγύης.
εργατικό επαναστατικό κόμμα (ΕΕΚ) Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *