Όταν η πολιτική σου είναι καιροσκοπική …

Μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Π.Γ του Σύριζα το πολιτικό μόρφωμα αυτό βρίσκετε ένα βήμα πριν την διάσπαση.
«Δίνουμε τη μάχη να μην φτάσουμε στο σημείο της αποχώρησης. Θα δούμε», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Φώτης Κουβέλης.

Είχε προηγηθεί δήλωση του ίδιου που τόνιζε ότι το κόμμα του πρέπει να στηρίζει τον Παπούλια στην καινούργια εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ενώ –προφανώς ονειρευμένος κυβερνητικές καρέκλες- έκανε ανοίγματα προκαταλαμβάνοντας τα όργανα του κόμματος του, προς το ΠΑΣΟΚ: «Πρέπει να υπάρξει συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγων και κοινή υποψηφιότητα για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνον», τόνιζε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Ο Τσίπρας και η ομάδα που τον υποστηρίζει αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις Κουβέλη, με αποτέλεσμα οι αιχμές και τα υπονοούμενα να πέσουν βροχή εκατέρωθεν.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα οδηγήσει αυτή η αντιπαράθεση και με δεδομένο ότι πίσω απ’ τις απόψεις Κουβέλη συστεγάζεται όλη η ανανεωτική πτέρυγα του Σύριζα το ενδεχόμενο διάσπασης αυτού του πολιτικού σχηματισμού είναι περισσότερο ορατό από κάθε άλλη φορά.
(Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το προηγούμενο του Νίκου Μπίστη που αποχώρησε από τον Συνασπισμό για να βρεθεί υφυπουργός Εσωτερικών σε προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ)

Όταν η πολιτική σου είναι καιροσκοπική και βασίζεις την ύπαρξη σου σε τυχάρπαστες συμμαχίες για την εκλογική σου επιβίωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *