ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Το δηλητήριο του φιδιού απειλεί

του Μάκη Γεωργιάδη

Σαν θανάσιμο δίχτυ απλώνεται πλέον η δράση της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής με ολοένα και πιο επιθετικά  καθώς και επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Ένα μωσαϊκό δράσης  που ξεκινάει από την ακροδεξιά τρομοκρατία και τις σχέσεις με παρακρατικούς μηχανισμούς για να καταλήξει σε μεθόδους μαφίας και απρόκλητων επιθέσεων ακόμη και εναντίον μαθητών οι οποίοι συμμετείχαν σε αντιρατσιστικές εκδηλώσεις.

Το φίδι ήδη σέρνεται στους δρόμους και η δράση του λαμβάνει απειλητικές διαστάσεις ακόμη και για τις καθεστωτικές εκείνες δυνάμεις και την κυβέρνηση που χαϊδεύουν αυτιά και προσπερνούν το θέμα αβρόχοις ποσί. Ακροδεξιές τρομοκρατικές ομάδες κρούσης  κάνουν την εμφάνισή τους όπως αποδεικνύεται με την υπόθεση του βομβιστή της Σπάρτης, του συνεργού και του οπλοστασίου με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η δράση της ακροδεξιάς και σε αυτήν την περίπτωση κινείται στα τυποποιημένα πρότυπα της διασύνδεσης με τη μαφία, το οργανωμένο έγκλημα και τους παρακρατικούς μηχανισμούς.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση αλλά και οι αρμόδιες διωκτικές και δικαστικές αρχές αντί να διαφωτίσουν την υπόθεση, από την 31η Αυγούστου και μετά οπότε και το συμβάν της Σπάρτης, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να συσκοτίσουν  την υπόθεση και να προαγάγουν τη θεωρία των άκρων επιφυλάσσοντας ωστόσο εξαιρετικά ευνοϊκή μεταχείριση στο  εκ δεξιών «άκρο».

Φαινόμενα σαν κι αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να αποθρασύνεται εντελώς ο πολιτικός φορέας των φασιστικών αντιλήψεων και να δημιουργεί δουλεμπορικά, δήθεν «γραφεία ευρέσεως εργασίας» μόνο για Έλληνες και με τραμπούκους και τάγματα εφόδου να εκφοβίζει μετανάστες εργαζόμενους και να εκβιάζει επιχειρηματίες προκειμένου να τους εκδιώξουν και να προσλάβουν στη θέση τους Έλληνες με μεροκάματο …18 ευρώ κατά παράβαση κάθε σύμβασης και κάθε νομοθεσίας!

Τις καταγγελίες αυτές μετέφερε και στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης – είχαν προηγηθεί σχετικές αποκαλύψεις στο Ριζοσπάστη και αλλού – ζητώντας εξηγήσεις σε σχετική ερώτηση του προς τον υπουργό Εργασίας. Απαντώντας στις 27 Σεπτεμβρίου ο αρμόδιος υφυπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος αρκέστηκε να ψελλίσει ότι ο έλεγχος είναι αρμοδιότητα του ΣΕΠΠΕ και ότι έγινε σχετική έρευνα στη Χαλκίδα όπου το συγκεκριμένο γραφείο της Χρυσής Αυγής βρέθηκε κλειστό.

Ως προς τα θέματα της νομιμότητας και πώς μπορεί μια φασιστική οργάνωση να προβαίνει σε τέτοιες μεθόδους και να απειλεί μάλιστα και τη συνδικαλιστική δραστηριότητα όσων Ελλήνων τυχόν προσληφθούν, ο υφυπουργός απάντησε ότι δεν έχει γίνει η σχετική αναγγελία που προβλέπει ο νόμος για να θεωρηθεί ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας νόμιμο, αλλά εφόσον  γίνει η σχετική αναγγελία τότε θα είναι νόμιμο!

Ταυτόχρονα και σε όλο αυτό το διάστημα τα φασιστικά τάγματα εφόδου πυκνώνουν τη δράση τους με αποκορύφωμα την επίθεση εναντίον τριών Πακιστανών  στη Μεταμόρφωση στις 9.30μμ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, δηλαδή λίγες μόλις ώρες μετά το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Πειραιά. Οι δράστες μαχαίρωσαν δύο από τους μετανάστες.

Τα  πογκρόμ και οι εκφοβιστικές επιθέσεις συνεχίστηκαν εναντίον μικροπωλητών και μεταναστευτικών κοινοτήτων  από τις αρχές της εβδομάδας στην Πλατεία Αμερικής ενώ  δεν έλειψαν και κρούσματα επιθέσεων από μαθητές μέλη της Χρυσής Αυγής εναντίον συμμαθητών τους στο Ρέθυμνο. Μάλιστα οι επιθέσεις έγιναν εναντίον μαθητών που είχαν συμμετοχή σε αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές εκδηλώσεις.

Τα κρούσματα  ρατσιστικής, αλλά και ταξικής βίας, γίνονται πλέον  ανεξέλεγκτο καθημερινό φαινόμενο. Όμως η αντιμετώπισή του περνάει από την ενδυνάμωση και την οργάνωση του εργατικού κινήματος και δεν μπορεί να αφήνεται στους μηχανισμούς της αστικής νομιμότητας οι οποίοι σε τελική ανάλυση εκτρέφουν και ισχυροποιούν ολοένα και περισσότερο τη φασιστική απειλή.

Πηγή: ΠΡΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *