Για τον βρόμικο ρόλο των ΜΜΕ του εφοπλιστή Αλαφούζου

Για τον βρόμικο ρόλο των ΜΜΕ του εφοπλιστή Αλαφούζου αναφερόμαστε συχνά.
Ηταν κραυγαλέα η στάση που κράτησαν πρόσφατα απέναντι σους ακτιβιστές της αποστολής του Free Gaza που προσπάθησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας με τα γνωστά αποτελέσματα.
Γράφαμε τότε: «Εδώ θέλουμε να σημειώσουμε ότι στην προβοκάτσια για να δυσφημιστούν οι ακτιβιστές του Free Gaza πρωτοστατεί η τηλεόραση του Αλαφούζου που εδώ και δυο μέρες χύνει με τόνους την λάσπη της παρουσιάζοντας ακτιβιστές της αποστολής σαν ενεργούμενα της Αλ Κάιντα και της Χαμάζ, επιστρατεύοντας μάλιστα κάποιους τύπους –άγνωστους σε μας- που το παίζουν «διεθνείς αναλυτές».

«Εκτελεί εντολές Αλαφούζου η κυβέρνηση» τιτλοφορούσαμε χθεσινή μας ανάρτηση στην οποία κάναμε λόγο για « τα εμέσματα που ξερνάν απ’ τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες που ελέγχει ο εφοπληστής Αλαφούζος, τα ακριβοπληρωμένα τσιράκια του Πρωτοψάλτε και Ακριβοπούλου ενάντια στους ναυτεργάτες αλλά και στο ΚΚΕ που σχεδόν ανακάλυψαν ότι αυτό κυβερνάει την χώρα είναι πρωτοφανή».

Δεν προσπέρασε αναπάντητη την πρόκληση αυτή το ΚΚΕ και σήμερα με πρωτοσέλιδο κείμενο του στον «Ριζοσπάστη» δίνει την δική του απάντηση που αξίζει να την παραθέσουμε:

«Αλαφούζοι» και εργάτες

«Καθέλκυση του 100ού πλοίου του Ομίλου Αριστείδη και Ιωάννη Α. Αλαφούζου θα γίνει στα Ναυπηγεία της ΝKK στην πόλη Τσου, νοτιοανατολικά του Τόκιο» («Καθημερινή», 20.5.2001).
 «Από τις αρχές του 2010, Ελληνες εφοπλιστές αγόρασαν 107 πλοία αξίας 2,3 δισ. δολαρίων» («Ημερησία», 2/6/2010).
«Στο τέλος του Δεκεμβρίου 2009 οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων ελληνικών συμφερόντων (άνω των 1.000 gt) ανήλθαν σε 748 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 64,9 εκ. dwt» (Ετήσια έκθεση 2009-10, Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών).
Κανένα από τα πλοία δε ναυπηγείται στην Ελλάδα. Ο Αλαφούζος ναυπηγεί δύο νέα πλοία στη Ν. Κορέα. Ναύλα το 2008: 120.000 έως 150.000 δολάρια ημερησίως. Ναύλα σήμερα, σε συνθήκες κρίσης: 50.000 έως 90.000 δολάρια ημερησίως.

Η ανεργία στα ναυπηγεία θερίζει, ο κλάδος εξαφανίζεται. Οι κατώτατοι μισθοί των Ελλήνων ναυτεργατών 1.200 ευρώ, των ξένων 350 δολάρια, η ανασφάλιστη δουλειά στα πλοία καθεστώς, τα πληρώματα μειωμένα, η ανεργία στα ύψη.

Οι εφοπλιστές δε φορολογούνται. Αυτός είναι ο νόμος των εφοπλιστών, του Αλαφούζου, που απαιτεί καταστολή των αγώνων. Νόμος καταστροφής της βιομηχανίας στην Ελλάδα και των Ελλήνων εργατών. «Το άρρωστο κομμάτι της μεταπολίτευσης θα τελειώσει όταν το κράτος θα μπορεί να προστατεύει τη νομιμότητα, τη δημοκρατία και τη μεγάλη πλειοψηφία, από οργανωμένες βίαιες μικρομειοψηφίες», γράφει με μίσος για τους εργάτες, την πλειοψηφία της κοινωνίας, στο κύριο άρθρο η χτεσινή «Καθημερινή».

Ο Αλαφούζος απαιτεί προστασία του νόμου τους, που καταστρέφει εργάτες και κλάδους της οικονομίας, για να πλουτίζουν ο ίδιος και το παρασιτικό σινάφι του. Πράγματι, το «άρρωστο κομμάτι» της μεταπολίτευσης, ο καπιταλισμός, θα τελειώσει οριστικά όταν η εργατική τάξη, ο λαός καταργήσουν την παρασιτική οργανωμένη βίαιη μικρομειοψηφία των αστών, κοινωνικοποιώντας την ιδιοκτησία τους.

0 απαντήσεις στο “Για τον βρόμικο ρόλο των ΜΜΕ του εφοπλιστή Αλαφούζου”

  1. Σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκαϊ στις 9 μμ τα πρώτα δέκα λεπτά του δελτίου ήταν "αφιερωμένα" σε έναν καταιγισμό παραπληροφόρησης και προπαγάνδας κατά του ΠΑΜΕ και της ΠΝΟ. Θα μου πείτε πού βρίσκεται το νέο; Προς το τέλος αυτής της "ενημερωτικής εκστρατείας" προσκεκλημένος ήταν και ένας Έλλην ειδήμων σε θέματα ναυτιλίας εκ Λονδίνου ο οποίος εν τη ρύμη του λόγου του αναφέρθηκε σε εφοπλιστικά συμφέροντα που θίγονται με τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Για να τον διακόψει άμεσα η κ. Κοσιώνη και να προσπαθήσει να διορθώσει αντικαθιστώντας τη φράση "εφοπλιστικά συμφέροντα" με τη φράση "ναυτιλιακά φαινόμενα". Άξιος ο μισθός της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *