Ταφόπλακα στο όποιο δημόσιο σύστημα υγείας

Την άθλια κατάσταση που υπάρχει στο δημόσιο σύστημα υγείας μας λέει σήμερα ένα ρεπορτάζ του «Αγγελιοφόρου».
«Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έφτασαν προχτές σε σημείο να πάνε στο… σούπερ μάρκετ και να αγοράσουν με δικά τους χρήματα βαμβάκι!», γράφει η εφημερίδα.
Και τα χειρότερα έρχονται αφού είναι πάγια τακτική των αστικών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια να απαξιώσουν όσο γίνεται την δημόσια υγεία για να θησαυρίσουν οι έμποροι υγείας που είδαν τα τελευταία χρόνια τα κέρδη τους να απογειώνονται με αστρονομικούς ρυθμούς.

Η ταφόπλακα στο όποιο δημόσιο σύστημα υγείας έχει απομένει θα μπει με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον «Καλλικράτη». Σύμφωνα με αυτό, στους καταχρεωμένους δήμους θα μεταφερθούν τα 200 Κέντρα Υγείας (ΚΥ) και περίπου 400 μονάδες του ΙΚΑ.

Αυτή η προοπτική περιλαμβάνει «σύσταση και λειτουργία ενιαίων τοπικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, ώστε να καλύπτεται το σύνολο του  πληθυσμού από τις μονάδες αυτές». Οι ενιαίες τοπικές μονάδες θα αποτελούν μια «συνέργεια και δικτύωση όλων των δομών παροχής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Δηλαδή, δημόσιοι, δημοτικοί, ιδιωτικοί φορείς, η ΤΑ και ΜΚΟ θα συνδεθούν, ενισχύοντας έτσι τη δικτύωση με την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, (αφού εμπλέκονται και οι ιδιωτικοί φορείς του τομέα Υγείας) που θα σημάνει παροχή υπηρεσιών με πληρωμή, για τους ασφαλισμένους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για την κυβέρνηση θα μείνει ως υποχρέωση ένα «βασικό πακέτο παροχών» για την Υγεία και όποιος χρειάζεται παραπάνω θα βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και όλο αυτό θα υλοποιείται από τα περιφερειακά και τοπικά κρατικά όργανα που θεσμοθέτησε ο «Καλλικράτης».

Με δυο λόγια αν αρρωστήσεις και δεν έχεις την καβάτζα σου να ανταποκριθείς στα υπέρογκα έξοδα που θα χρειαστείς για την νοσηλεία σου, ντουγρού για τα θυμαράκια.
Εντάσσετε κι αυτό στον «σοσιαλιστικό» σχεδιασμό της κυβέρνησης του ΓΑΠ-Τσολάκογλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *