Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους της Τουρκίας

fener 2_607_455_577_324Μπορεί η αφορμή για την εξέγερση των εργατικών και λαϊκών μαζών στην Τουρκία να ήταν το κόψιμο των δένδρων του πάρκου Γκεζί της πλατείας Ταξίμ, ωστόσο οι βαθύτερες αιτίες είναι άλλες. Και είναι ίδιες με αυτές που οδηγούν τον ένα λαό μετά τον άλλο στην αγανάκτηση, στην οργή και την εξέγερση ιδιαίτερα σ’ ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου. Δηλαδή η υπερεκμετάλλευση των εργατικών και λαϊκών μαζών, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα και φυσικά ο αυταρχισμός, η καταπίεση, τα βάρβαρα κατασταλτικά μέτρα κλπ.

Μπορεί από χώρα σε χώρα να υπάρχουν κάποιες διαφορές και ιδιομορφίες αλλά υπάρχει μια βασική αιτία πίσω από όλα τα γεγονότα, τους μεγάλους αγώνες, τις μεγάλες ανατροπές και εξεγέρσεις που συμβαίνουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Είναι η παγκόσμια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και οι εκρήξεις του, ιδιαίτερα στους πιο αδύνατους κρίκους του. Ο τούρκικος καπιταλισμός με τον αλαζόνα Ερντογάν, δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα και σήμερα κλυδωνίζεται από τις κινητοποιήσεις των μαζών που έχουν πάρει εξεγερσιακό χαρακτήρα. Το σύνθημα που ακούγεται από τα χείλη εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών «Η Ταξίμ θα γίνει Ταχρίρ!», δείχνει όχι μόνο τις διαθέσεις τους αλλά και το περιεχόμενο του αγώνα τους. Πίσω από την βιτρίνα του τούρκικου καπιταλισμού κρύβεται ένα από τα πιο βάρβαρα, καταπιεστικά και στρατοκρατικά καθεστώτα της περιοχής, ένα κράτος και μια κυβέρνηση που ταυτίζεται πλήρως με τα συμφέροντα των καπιταλιστών και ιμπεριαλιστών, ιδιαίτερα των αμερικανών.

Ο αγώνας των εργατικών και λαϊκών μαζών σε Ελλάδα, Τυνησία, Αίγυπτος, Πορτογαλία, Ισπανία.και τώρα σε Τουρκία αλλά και Σουηδία έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινές αιτίες. Γι’ αυτό και πρέπει να αγωνιστούμε μαζί για να ανατρέψουμε τις άθλιες κυβερνήσεις και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα πριν η κρίση του μας οδηγήσει στην καταστροφή. Πρόκειται για κυβερνήσεις έτοιμες να διαπράξουν το πιο αποτρόπαιο έγκλημα προκειμένου να σωθούν και να σώσουν το σύστημα το οποίο υπηρετούν.
Πριν απ’ όλα και πάνω απ’ όλα, πρέπει να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε την άθλια και επικίνδυνη χουντική κυβέρνηση του Σαμαρά, που διαπράττει εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λάου και όχι μόνο. Τελευταίο έγκλημά της η αρπαγή/απαγωγή και η παράδοση στο τούρκικο κράτος του κούρδου πολιτικού πρόσφυγα Μ. Γιαϊλά (μάλλον υψηλόβαθμου στελέχους του Κουρδικού κινήματος), που μοιάζει με την αλήστου μνήμης βρώμικη παράδοση του Α. Οτζαλάν. Ο Σαμαράς και οι άθλιοι εταίροι του στην κυβέρνηση (Βενιζέλος και Κουβέλης), συνεργάζονται στενά με τον Ερντογάν, σ’ όλα τα εγκλήματα που γίνονται στην περιοχή. Εμπρός να τους ανατρέψουμε.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εξεγερμένων της Τουρκίας
Κοινός αγώνας ελλήνων, τούρκων κυπρίων και όλων των λαών της Μεσογείου
Kάτω οι αστικές κυβερνήσεις σε Ελλάδα, Τουρκία
Κάτω οι ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΗΠΑ
 
  Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας       ΟΚΔΕ  

                                  www.okde.gr – ergatikipali@okde.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *