Αντιπολεμική Συγκέντρωση – Διαδήλωση Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη – (7μμ Άγαλμα Βενιζέλου)

000_was7884621-thumb-mediumΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 12 Σεπτέμβρη  –  7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Η  προαναγγελόμενη  ιμπεριαλιστική  στρατιωτική επέμβαση στην Συρία απειλεί  να βάλει σε μεγάλους κινδύνους όλους του λαούς της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου.   Οι σχεδιαζόμενοι βομβαρδισμοί θα προκαλέσουν νέες εκατόμβες αθώων και μεγαλύτερες καταστροφές στην πολύπαθη χώρα. Θα δημιουργήσουν νέα αδιέξοδα,  θα  κλιμακώσουν τον σκληρό πόλεμο που διεξάγεται εδώ και καιρό και θα βαθύνουν τις τυφλές συγκρούσεις.   Θα υποκινήσουν  νέα κύματα  απελπισμένων προσφύγων. Θα καταστρέψουν σε μεγαλύτερη έκταση  περιοχές  με αρχαιότητες που αποτελούν  τις παλιότερες κοιτίδες του ανθρώπινου πολιτισμού

Οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία,  πολίτες και κοινωνικό-πολιτικές οργανώσεις στην Θεσσαλονίκη,  ενώνουμε την φωνή μας με το διεθνές αντιπολεμικό κίνημα που αναπτύσσεται  αυτές τις ημέρες σχεδόν παντού στον κόσμο και απαιτούμε να σταματήσουν τα σχέδια και οι προετοιμασίες για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία. Δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξη μας στον συριακό λαό, ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για το μέλλον του δίχως εξωτερικές επεμβάσεις. Καταδικάζουμε την εμφυλιοπολεμική σφαγή και την πυροδότηση  της από τις εξωτερικές δυνάμεις καθώς και κάθε έγκλημα που διαπράττεται από όλες τις πλευρές στα πεδία των μαχών ή ενάντια σε αμάχους. Ο λαός της Συρίας, όπως και όλοι οι λαοί,  έχει δικαίωμα να ζήσει σε ασφάλεια, ειρηνικά σε συνθήκες σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι υπεύθυνοι για την καταστροφή ολόκληρων χωρών και κοινωνιών, οι ένοχοι για την συνεχιζόμενη αιματοχυσία στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στην Λιβύη, οι Αμερικάνοι εμπρηστές του πολέμου οι συνοδοιπόροι τους, καθώς και οι “ανταγωνιστές” τους  στο πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων  είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να γίνονται κατήγοροι και τιμωροί για πολεμικά εγκλήματα. Είναι αυτοί που κατασκευάζουν και εμπορεύονται  όπλα μαζικής καταστροφής, είναι αυτοί που ευθύνονται για μαζική χρήση χημικών όπλων σε πολέμους όπως αυτός του Βιετνάμ, με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να γεννιούνται παιδιά με σοβαρές γενετικές ανωμαλίες.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί ο επαπειλούμενος πόλεμος για τις χώρες της Μεσογείου, της Βαλκανικής, και ιδιαίτερα για τον  Ελληνικό λαό.  Η στάση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου απειλεί να μας κάνει συνένοχους στο σχεδιαζόμενο έγκλημα  και να χρησιμοποιήσει το πολεμικό κλίμα για να επιτεθεί ακόμη πιο βίαια στα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού.  Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να μην συμμετάσχει  με οποιοδήποτε τρόπο στα πολεμικά σχέδια, να μην μπλέξει την χώρα σε επικίνδυνες  περιπέτειες και να μην δώσει οποιαδήποτε διευκόλυνση στις δυνάμεις της επέμβασης. Να μην επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν οι στρατιωτικές αμερικάνικες και  νατοϊκές βάσεις για τις οποίες το αντιπολεμικό,   φιλειρηνικό, και αντιιμπεριαλιστικό   κίνημα διεκδικεί και αγωνίζεται για  το οριστικό κλείσιμο τους και την απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ.

Καλούμε κάθε πολίτη που κατανοεί την αδιαπραγμάτευτη αξία της φιλειρηνικής συμβίωσης των λαών , κάθε εργαζόμενο και νέο που θέλει να ζει με  ασφάλεια  και αξιοπρέπεια  να ενώσει την φωνή  και την δράση του μαζί μας για να σταματήσει το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται, να μην επιτρέψουμε την συμμετοχή-εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  αλληλεγγύης  στον συριακό λαό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *