Φίμωσαν το WikiLeaks

Με τον μόνο μοναδικό τρόπο που γνωρίζει, την καταστολή, αντέδρασε η αμερικανική κυβέρνηση για να φιμώσει το WikiLeaks, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις του που φαίνετε ενόχλησαν πολύ και πολλούς.

Πέρα απ’ τις πολιτικές διώξεις που έχει ο ιδρυτής της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ τώρα πια δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Ενώ η WikiLeaks βρίσκεται στη διαδικασία να κυκλοφορήσει περισσότερα από 250.000 απόρρητα τηλεγραφήματα των ΗΠΑ, ήδη μια γεύση πήραμε, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π.Τζ. Κρόουλι έδωσε τις κατευθύνσεις για το πώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί ο «ενοχλητικός» ιστότοπος.
Επειδή, σύμφωνα με τους αμερικάνους, «υπονομεύεται η διεθνής διπλωματία» και «προσπαθεί να υπονομεύσει το διεθνές σύστημα που σε εμάς παρέχει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε ουσιαστικά με άλλες κυβερνήσεις και να εργαστούμε σε πολύπλευρα ζητήματα και πάνω σε μια διμερή βάση να βοηθήσουμε στην επίλυση περιφερειακών και διεθνών θεμάτων», όπως είπε ο Κροούλι, υποχρέωσαν την εταιρία EveryDNS, που είναι ο παροχέας της WikiLeaks να της κατεβάσει τα ρολά και να εξαφανιστεί από τους υπολογιστές μας.

«Ο Wikileaks.org έχει γίνει στόχος επιθέσεων. Οι επιθέσεις αυτές, καθώς και μελλοντικές επιθέσεις, θέτουν σε κίνδυνο όλη την υποδομή της EveryDNS» ήταν το πρόσχημα της εταιρείας, για να δικαιολογήσει την ενέργεια της. Το Wikileaks απ’ την πλευρά του δεν φαίνετε διατεθειμένο να δεχθεί αυτή την λογοκρισία και περιμένουμε αντιδράσεις του: «Το “κατέβασμα” του Wikileaks από το everydns.net, έπειτα από υποτιθέμενες επιθέσεις, μας κάνει πιο δυνατούς», αναφέρετε σε ανακοίνωση του.

Κάποιοι δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι τέτοιες επιθέσεις στον καιρό του διαδικτύου θα αποδειχθούν μάταιες και αναποτελεσματικές. Μας θυμίζουν τον Μαρούδα σε περασμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα κατέρριπτε τους δορυφόρους αν υπήρχε ιδιωτική δορυφορική τηλεόραση.

Υ.Γ: Το site λειτουργεί πλέον στην ελβετική διεύθυνση http://wikileaks.ch .

0 απαντήσεις στο “Φίμωσαν το WikiLeaks”

 1. Ο host της Amazon, φοβούμενος τα πρόστιμα εγκατέλειψε το Wikileaks, που κατέφυγε στη Γαλλία, χρησιμοποιώντας τον host OVH [http://www.ovh.com/fr/index.xml}:

  Βρίσκεται πλέον μόνο στο:
  http://88.80.13.160
  και
  http://213.251.145.96/,
  τα οποία λειτουργούν εναλλακτικά και οδηγούν στον ίδιο ιστότοπο.

  Βρίσκεται επίσης στο και στο

  http://twitter.com/#!/wikileaks

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *