Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Ν. Σμύρνης: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

fasismΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ « Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ »
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Σήμερα, που ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό αποδεικνύεται περισσότερο αναγκαίος από ποτέ, αγωνιστές εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται με άδικες διώξεις για την αντιφασιστική και αντιρατσιστική τους δράση.

Ο Νίκος Κατσίφης, συνδικαλιστής του συνδικάτου οικοδόμων Καλλιθέας, συμμετείχε μαζί με πολλούς κατοίκους και φορείς σε αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση το Σάββατο 12/5/2012 στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ως έκφραση διαμαρτυρίας για τις επανειλημμένες επιθέσεις φασιστικών συμμοριών την αμέσως επόμενη βδομάδα από την ημέρα των βουλευτικών εκλογών. Οι ρατσιστικές αυτές επιθέσεις έχουν οδηγήσει σε σοβαρότατους τραυματισμούς τουλάχιστον πέντε μεταναστών, ενώ έγιναν και προσπάθειες πυρπόλησης σπιτιών όπου διαμένουν μετανάστες.

Η σύλληψη του Νίκου Κατσίφη έγινε την επόμενη ημέρα της διαδήλωσης, την Κυριακή 13/5/2012, έξω από το σπίτι του. Είναι φανερό, ότι «πληρώνει» την αντιρατσιστική-αντιφασιστική του τοποθέτηση, τη διαμαρτυρία του για άδικη σύλληψη που επιχειρήθηκε στα πλαίσια της συγκέντρωσης και το γεγονός ότι είναι γνωστός αγωνιστής στην περιοχή, αφού στο παρελθόν ήταν γραμματέας του τοπικού Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Η σύλληψη και η παραπομπή σε δίκη του Νίκου Κατσίφη είναι πράξη επίδειξης αυταρχισμού. Η αναγκαιότητα της αντιφασιστικής διαμαρτυρίας, ενάντια στα πογκρόμ μεταναστών που διαρκώς οργάνωναν οι ναζιστικές συμμορίες στην περιοχή, αποδεικνύεται περίτρανα σήμερα, πως ήταν και είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας.

Δεν μας τρομάζουν! Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία, ενάντια στον αυταρχισμό και θα προασπίζουμε δικαιώματα συνανθρώπων μας που διώκονται άδικα.

Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την αθώωση του Νίκου Κατσίφη.

Ν. ΣΜΥΡΝΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Η Πρόεδρος: Μελαμπιανάκη Ζέττα
Η Γ.Γραμματέας: Πενταγιώτη Αλεξάνδρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *