Οκτώ συλλήψεις στον «Παπουτσάνη» – Συγκέντρωση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας

image002Νέο κρούσμα τρομοκράτησης και καταστολής αγωνιζόμενων εργαζομένων.

Η εργοδοσία του «Παπουτσάνη» αμείλικτη και προκλητική στη δεύτερη μέρα απεργίας των εργαζομένων ενάντια στις 6 απολύσεις, σήμερα από νωρίς το πρωί, κινητοποίησε αστυνομικές δυνάμεις για να εκφοβίσει και να σπάσει την απεργία των εργαζομένων. Η διοίκηση της αστυνομίας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του εργοδότη προχώρησε σε 8 προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής, από την πύλη του εργοστασίου.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ένας από τους απολυμένους. Kατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφριά. Οι συλληφθέντες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας, όπου κλιμακώνοντας την προκλητικότητα της η εργοδοσία θα καταθέσει μηνύσεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι η εργοδοσία είχε καταθέσει μηνύσεις για παρεμπόδιση εισόδου σε εργασιακό χώρο και διατάραξη οικιακής ειρήνης, και μάλιστα ονομαστικά, από χθες. Έξω από το τμήμα πραγματοποιείται συγκέντρωση των απεργών και πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι τώρα όλοι οι προσαχθέντες και να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις.

Στο πλευρό τους βρίσκεται ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια.

Πηγή:902.gr μέσω tsak-giorgis.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *