Ο κ.Γκάουκ μας “ευχαριστεί”!

d092a7ea9dcb3e71938975c579e85d9c_MΠηγή: Τασία Σταματοπούλου – Σχέδιο Β’

” Ευχαριστώ τους Έλληνες που έμειναν συνετοί στην κρίση”…

Με αυτή τη δήλωση ο γερμανός πρόεδρος κατά την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την υπακοή των υπηκόων του στο ανηλεές σφυροκόπημα που δέχονται εδω και τέσσερα χρόνια από την τρόικα.
Είχε προηγηθεί η συνήθης τα τελευταία χρόνια ”διαταγή”  για απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης ενόψει της άφιξης του, από την υπόδουλη κυβέρνηση.  Ακολούθησε η μάχη σώμα με σώμα μεταξύ ανέργων διαδηλωτών που τόλμησαν να οργανώσουν πορείες διαμαρτυρίας και των δυνάμεων καταστολής. Χημικά, τραυματισμοί, προσαγωγές συνόδευσαν τις υποκριτικές εθιμοτυπικές χαιρετούρες.
Παράλληλα ο κ. Γκάουκ δήλωσε ”αναρμόδιος” για τις αποζημιώσεις και το αναγκαστικό δάνειο… Κατανοεί, υποκλίνεται στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας αλλά αυτός απλώς προεδρεύει…
Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου τέθηκε στον κ.Γκάουκ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο οποίος έσπευσε να τονίσει ότι ”το μέλλον των δύο χωρών, Ελλάδας και Γερμανίας, είναι κοινό μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία”.

Ναι, πράγματι, η Ελλάδα καταστρέφεται για άλλη μια φορά από την πολιτική που υπαγορεύεται κυρίως από τη Γερμανία, αλλά εμείς ” σταθεροί στο ”κοινό μας σπίτι”.  Αλλά οι γερμανοί μας αγαπούν ,αυξήθηκε και ο αριθμός γερμανών τουριστών στη χώρας μας σημείωσε εμφατικά ο κ.Παπούλιας. Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι…

Η Επίσκεψη του γερμανού προέδρου, το σεμνό και ταπεινό ”προσκύνημά” του στους Λιγκιάδες, μαρτυρικό χωριό που έγινε ολοκαύτωμα στη γερμανική κατοχή, [είχαν εκτελέσει 81 κατοίκους και μέλη της εβραϊκής κοινότητας,] εντάσσεται σε μια επιχείρηση να σπάσει το αντιγερμανικό μένος που κυριαρχεί στον ελληνικό λαό. Να συνεχίσουν να περνάνε τα μέτρα καταστροφής με όσο γίνεται λιγότερες αντιδράσεις.  Οι γερμανοί είναι φίλοι μας , αγαπούν τα αρχαία ελληνικά, έρχονται ως τουρίστες και απολαμβάνουν τις παραλίες μας. [Σε λίγο και τα σπίτια μας].

Ειναι χαρακτηριστικό εξάλλου το πώς ο γερμανικός τύπος εμφανίζει την επίσκεψη του κ.Γκάουκ: «Επίσκεψη σε αποξενωμένους φίλους» είναι του Tagesspiegel, σημειώνοντας πως ” ο γερμανός πρόεδρος ξεκινά από το χωριό Λιγκιάδες -τόπο ναζιστικών εγκλημάτων- όπου και θα δώσει ένα «σημάδι συμφιλίωσης». «Oι παγίδες της ελληνογερμανικής φιλίας»,  είναι ο τίτλος της Deutsche Welle που επισημαίνει πως η κρίση έχει απομακρύνει τους κάποτε φίλους Έλληνες και Γερμανούς και ο Γιόαχιμ Γκάουκ έρχεται στην Ελλάδα «για να υπογραμμίσει τους δεσμούς της Γερμανίας με την Ελλάδα».

Η υποκριτική αναγνώριση από τον γερμανό πρόεδρο των αγώνων κατά των κατακτητών, οι ρεβεράντζες με τους πολιτικούς που τον συνάντησαν φανερώνεται σε όλο της το μεγαλείο από το αποτέλεσμα των δικών μας ικεσιών για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις.

Γιατί το Βερολίνο αρνείται να τεθεί το ζήτημα στη διεθνή δικαιοσύνη και να διευθετηθεί όπως έγινε και με άλλες χώρες που υπέστησαν ζημίες κατά τη γερμανική κατοχή;
Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκριτικά .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *