Κλείσιμο Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Φλώρινας

image002

Την Τετάρτη, 16 Ιουλίου, οι γυναίκες που έχουν προγραμματίσει να γεννήσουν στην Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας, ενημερώθηκαν πως η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου κλείνει, λόγω έλλειψης παιδιάτρων. Είναι, λοιπόν, αναγκασμένες, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς πολλές από αυτές είναι ετοιμόγεννες, να απευθυνθούν στα Νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Έδεσσας, καθώς τα υπόλοιπα της περιοχής υπολειτουργούν. Οι έγκυες παρέλαβαν από το Νοσοκομείο το ιστορικό τους και τώρα πρέπει μόνες να ¨βρουν την τύχη τους¨, δηλαδή να ψάξουν για γιατρό και νοσοκομείο, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση των γυναικών που δήλωσαν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή αυτών και των παιδιών τους. 

Σε μια περίοδο που κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει καταδικάσει στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, καλούμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη και στην Υγεία, καθώς με την κατάργηση τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία, μας στέλνουν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις-κλινικές, την ώρα μάλιστα που καταργούν το επίδομα τοκετού και παιδιού. Η υγεία μας δε λογίζεται ως δικαίωμα και βασική ανάγκη αλλά ως εμπόρευμα. Γι’ αυτό μειώνουν δραματικά την κρατική δαπάνη για την Υγεία, καταργώντας τμήματα στα δημόσια νοσοκομεία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματική δράση. Αυτή είναι η ¨ορθολογική ανάπτυξη¨ και το ¨νοικοκύρεμα¨ που υπόσχονται.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας καταγγέλλει την πολιτική κυβέρνησης , Ε.Ε. και των κομμάτων που την στηρίζουν και καλεί τις γυναίκες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες να παλέψουν διεκδικώντας:

–Να μην κλείσει κανένα τμήμα στα δημόσια νοσοκομεία.

–Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

–Να δοθεί επίδομα τοκετού σε όλες τις γυναίκες.

Παλεύουμε για ένα Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Δ.Σ. του Σωματείου.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6949546295
Mail: som_ypall@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *