Αλλοι 12 σταθμοί διοδίων

Για την μάστιγα των διοδίων –πραγματικό κοφτήριο πακτωλού ευρώ των καπιταλιστών που έχουν τις σχετικές κατασκευαστικές εταιρίες, με αρχηγό τους τον Μπόμπολα- έχουμε γράψει πολλές φορές. Ανεξέλεγκτοι οι κατασκευαστές αυτοί κερδοσκοπούν καθορίζοντας όπως θέλουν την τιμή των διοδίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος των διοδίων για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη το 2005 ήταν 11 ευρώ και αυτή τη στιγμή έχει ανέλθει στα 41 ευρώ, δηλαδή υπήρξε αύξηση κατά 300%!!!.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι αναμένονται στο εθνικό δίκτυο άλλοι 12 σταθμοί διοδίων –ήδη ξεκίνησαν την λειτουργία τους από το πρωί σήμερα οι δυο πρώτοι απ’ αυτούς. Στην Ασέα Αρκαδίας ο ένας και στην Αγία Τριάδα Θερμοπυλών, ο δεύτερος.

Εδώ πια δεν αρκεί το κίνημα κατά των διοδίων με σποραδικές ακτιβίστικες ενέργειες ανοίγματος των διοδίων. Πρέπει να διευρυνθεί αυτό το κίνημα και να περάσει σε πιο δυναμικές μορφές αγώνα. Ποιες πρέπει να είναι αυτές ακριβώς; Ας τις ψάξουμε ….

Με την ευκαιρία δημοσιεύουμε και μια σχετική είδηση:

Να πάρουν μέρος στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια που θα γίνει στον Μώλο Φθιώτιδας, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 11 π.μ., καλούν όλους τους ενεργούς πολίτες και μέλη επιτροπών, οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου.

Οι εκπρόσωποι του Σ.Ο. γνωστοποιούν τις 5 βασικές αρχές στις οποίες κινούνται οι αγώνες
τους, οι οποίες είναι οι εξής:

1. Παλεύουμε για κατάργηση όλων των διοδίων

2. Σαν κύρια μορφή δράσης μας είναι το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» σαν μερικότερο χαρακτηριστικό του δεν πληρώνουμε την κρίση τους.

3. Λειτουργούμε με διαδικασίες συνελεύσεων, αμεσοδημοκρατικά, χωρίς προέδρους, γραμματείς και
φαρισαίους.

4. Στο κίνημά μας έχουν θέση όλοι όσοι θέλουν να αγωνιστούν εκτός από φασίστες και ρατσιστές.

5. Παλεύουμε σε αλληλεγγύη με τους αγώνες όλων των εργαζόμενων και ανέργων, των συνταξιούχων και της νεολαίας ενάντια σε αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή.

Συνεχίζοντας, την ανακοίνωσή τους, τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών αναφέρουν ακόμη πως «πρέπει να αναπτύξουμε τους στόχους του κινήματός μας και να οργανώσουμε τις δράσεις μας. Δεν πληρώνω, αρνούμαι να πληρώσω διόδια, αρνούμαι να δεχτώ την παράνομη παραχώρηση των δημόσιων δρόμων στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και στις τράπεζες, αρνούμαι τις μπάρες στους δρόμους και στη ζωή μας. Σηκώνουμε τις μπάρες και προχωράμε.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επί υπουργίας Σουφλιά, με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ παραχώρησαν τους δημόσιους δρόμους στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Από τότε και μετά, σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη (συζητούν να βάλουν διόδια και στην Κρήτη), νέοι σταθμοί είσπραξης διοδίων ξεφυτρώνουν, νέες αυξήσεις στις τιμές επιβάλλονται.

Χωριά και πόλεις περικυκλώνονται από σταθμούς διοδίων και έτσι για να φύγεις και να γυρίσεις στο σπίτι σου πληρώνεις χαράτσι. Σε κάθε νέο δρόμο που ασφαλτοστρώνουν, την επόμενη μέρα τοποθετούν διόδια.

Γιατί άραγε πληρώνουμε πανάκριβα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ;

Τα διόδια στην πραγματικότητα είναι ένας Κεφαλικός Φόρος που τον πληρώνουμε κατευθείαν στις τράπεζες και στις εταιρίες. Νέοι φόροι, περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κλείσιμο επιχειρήσεων και μαζική ΑΝΕΡΓΙΑ είναι αυτά που απαιτούν το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις, με μνημόνια κατά εντολή της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, με μεγάλη προθυμία τα επιβάλουν.

Οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι αφού επί δεκαετίες, με τη συνεργασία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, κερδοσκοπούσαν ασύστολα, τώρα ζητούν από την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να πληρώσει με την ζωή του την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. 

Το κίνημα «αρνούμαι να πληρώσω διόδια» είναι μέρος του κινήματος που δεν δέχεται οι εργάτες και ο εργαζόμενος λαός να πληρώσει την κρίση του καπιταλιστικού τους συστήματος. Αρνούμαστε να
πληρώσουμε, αρνούμαστε την ανεργία, αρνούμαστε μια μαύρη ζωή χωρίς ελπίδα. Αρνούμαστε να ζήσουμε την κόλαση του καπιταλισμού.

Διεκδικούμε τα πάντα τα θέλουμε ΟΛΑ, θέλουμε τη ζωή μας. Στον αγώνα αυτόν που το κίνημα μας είναι πάνω από ένα χρόνο στους δρόμους, με πρωτοφανείς και πρωτότυπες δράσεις («Πάμε ΔΕΘ-
σηκώστε τις μπάρες», «Τριπλό by pass», «Στείλτε τον Γιωργάκη απ’ τον παράδρομο» και δεκάδες
άλλες) χαράξαμε κάποιες αρχές πάνω στις οποίες κινούνται οι επιτροπές αγώνα».

Καταλήγοντας τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα καλούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην κυριακάτικη συνάντηση στον Μώλο να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6944-270.606, 6944-270.606, 6972-508.391, 6974-347.800, 6936-950.699, 6972-004.219, ή στέλνοντας e-mail στο
epitropes2010@gmail.com.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *