Βρέθηκε το συκώτι του Προμηθέα, σύμφωνα με γεωργιανούς αρχαιολόγους!

Προμηθέας_Δεσμώτης~215356-253-1(1)Όπως φαίνεται, έχουμε μπει σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίοδο ραγδαίων εξελίξεων στην αρχαιολογική έρευνα κι αυτό έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στη διεθνή αρχαιολογική κοινότητα.

Μετά την ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη και του Βουκεφάλα στο Βαλάντοβο της γειτονικής FYROM, και μόλις λίγες μέρες αφότου -όπως μαθαίνουμε και από αριστερά σάιτ- τούρκοι αρχαιολόγοι βρήκαν ατόφια και άλυωτα μετά από τρεις χιλιάδες τόσα χρόνια, τα ξύλα του Δούρειου Ίππου, γεωργιανοί συνάδελφοί τους ανακοίνωσαν χθες βράδυ ότι σε βουνοπλαγιά του Καυκάσου βρέθηκε το συκώτι του Προμηθέα!

Απόδειξη της γνησιότητας του ευρήματος αποτελεί το ότι είναι διάτρητο από ραμφισμούς και καθώς, απ’ όσο γνωρίζουν οι ίδιοι, ο κ. Στέλιος Ράμφος ουδέποτε επισκέφτηκε τη χώρα τους, είναι βέβαιο πως τα σημάδια προέρχονται από ράμφος αετού.

Φυσικά, το σπουδαίο αυτό εύρημα ανατρέπει και τη μέχρι τώρα άποψη, που ήθελε τον Προμηθέα να είναι μυθικό πρόσωπο, ενώ εγείρει και σοβαρό ζήτημα εθνικών διεκδικήσεων της Ελλάδας επί του Καυκάσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *