Ο Φορτσάκης αποφασίζει ερήμην των πανεπιστημιακών

φορτσακηςΔημόσια δήλωση έκανε ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Σκορδούλης, με την οποία καταγγέλλει τον πρύτανη για αυθαίρετο κλείσιμο της σχολής όπου στεγάζεται το τμήμα. Παράλληλα τονίζει ότι “η αυταρχική πρυτανική διοίκηση και η έξαρση της αστυνομικής βίας ενάντια στους φοιτητές μας αποτελούν την αιχμή του δόρατος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην εκπαίδευση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί”.

Θέλω να καταστήσω γνωστό ότι ουδέποτε ενημερώθηκα για τυχόν «προβλήματα» που πιθανόν να προέκυπταν από τη λειτουργία του κτηρίου του Νέου Χημείου στο οποίο στεγάζεται το Παιδαγωγικό Τμήμα. Το κλείσιμο του κτηρίου και η ακύρωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε αυτό (λοκ άουτ) αποφασίστηκε χωρίς να ερωτηθούν τα εκλεγμένα όργανα του Τμήματος.
Η αυταρχική πρυτανική διοίκηση και η έξαρση της αστυνομικής βίας ενάντια στους φοιτητές μας αποτελούν την αιχμή του δόρατος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην εκπαίδευση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Προϋπόθεση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί η βίαιη καταστολή κάθε διαφορετικής άποψης και συμπεριφοράς στο χώρο του Πανεπιστημίου.
Η αστυνομική βία απέναντι στους φοιτητές μας είναι καταδικαστέα. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος που προϋποθέτει ελεύθερο διάλογο και ανταλλαγή επιχειρημάτων και όχι αστυνόμευση.
Θα συνεχίσουμε το δρόμο για ένα ελεύθερο πανεπιστήμιο ανοιχτό στους πολίτες και για μια επιστήμη στην υπηρεσία του λαού.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΡΔΟΥΛΗΣ
Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *