Καμιά αξιολόγηση σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης

5454Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 και την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, μετά από κάλεσμα του ΔΣ, έγινε παρέμβαση με μαζική παρουσία συναδέλφων στις συναντήσεις που είχαν προγραμματίσει οι δύο από τους τρεις σχολικούς συμβούλους Π.Ε. (32ης και 31ης Περιφέρειας) με θέμα την αξιολόγηση και στην οποία είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι Διευθυντές – ντριες των ανάλογων σχολείων.

Το Δ.Σ. κάλεσε για άλλη μια φορά τους Διευθυντές/ντριες των Σχολείων να συνταχθούν με τις αποφάσεις του Συλλόγου και του Κλάδου και να μη συμμετέχουν σε καμία συνάντηση σχετική με την αξιολόγηση κάνοντας χρήση της απόφασης του κλάδου για Απεργία – Αποχή από οποιαδήποτε αξιολογική διαδικασία.

Στις δύο αυτές συναντήσεις κλήθηκαν 25 Διευθυντές – ντριες. Δεν προσήλθαν δηλώνοντας αποχή 4 Δ., αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης 2Δ. Είχαν δηλώσει άδεια 3Δ. (τα αναλυτικά στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα συναντήσεων).

Μέχρι σήμερα η πλειοψηφία των συλλόγων διδασκόντων των σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας που έχουν συνεδριάσει συμμετείχαν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, που έχει κηρυχθεί (θα ανακοινωθούν αναλυτικά στοιχεία).
Συνάδελφοι, οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων δείχνουν τις δυνατότητες του κόσμου της εκπαίδευσης να συνταχθεί με τις μάχες που δίνονται νικηφόρα στο υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Καλούμε το ίδιο να κάνουν και όσοι σύλλογοι δεν έχουν συνεδριάσει ακόμα. Καλούμε και τους συλλόγους, που δεν ακολούθησαν την απεργία – αποχή, να συνεδριάσουν ξανά και να συνταχθούν κι αυτοί με τις αποφάσεις του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε τη μάχη με αισιοδοξία και δυναμισμό, με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων Νηπιαγωγών – Προϊσταμένων πανελλαδικά, των Δ/ντών, που στέκονται με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια στο μέτωπο όλου του κλάδου και υλοποιούν τις συλλογικές αποφάσεις, όλους τους εκπαιδευτικούς, που δίνουν τη μάχη στους συλλόγους διδασκόντων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνούνται να συμμετέχουν στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, δεν πηγαίνουν στα ραντεβού που τους καλούν οι σχολικοί σύμβουλοι, δεν μπαίνουν στην πλατφόρμα αξιολόγησης, δεν προχωρούν τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι πλέον έχουν πάρει θέση και υλοποιούν τις αποφάσεις του Υπουργείου για την προώθηση της λεγόμενης αξιολόγησης. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους για αξιολόγηση έχοντας σαν παράδειγμα τη στάση των συναδέλφων μας στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα.

Παράλληλα πρωτοβουλίες πήρε και η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας η οποία συγκάλεσε συγκαλυμμένα σε συνάντηση όλους τους Διευθυντές – ντριες και Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων της Περιφέρειας ευθύνης της με θέμα το Προεδρικό Διάταγμα 152!.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Π.Ε. Γ΄ΑΘΗΝΑΣ είχε αποστείλει πρόσκληση συνάντησης στους Διευθυντές -ντριες της Περιφέρειάς της για την Παρασκευή 21/11/2014 και στις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων για τη Δευτέρα 24/11με θέμα τις εκπαιδευτικές άδειες.
Και ενώ οι συναντήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη, φτάνει στα σχολεία νέο ηλεκτρονικό μήνυμα, που καλούσε πάλι τους Διευθυντές και τις Νηπιαγωγούς σε συνάντηση για την ίδια μέρα με θέματα τις εκπαιδευτικές άδειες, το καθηκοντολόγιο και την αξιολόγηση.
Μετά από την παρέμβαση των Συλλόγων δε συζητήθηκε η αξιολόγηση στη σύσκεψη των Νηπιαγωγών.
Επίσης τους – τις καλεί με χρονικό προγραμματισμό σε συνάντηση στη Διεύθυνση για την αξιολόγηση με θέμα την αξιολόγηση (για το Περιστέρι 1-5 του Δεκέμβρη)

Κανένας Διευθυντής/ντρια ή προΐσταμένη νηπιαγωγείου να μη συμμετάσχει σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης. Να μην ανεβάσει προγραμματισμό στο παρατηρητήριο. ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ούτε φανερό, ούτε συγκαλυμμένο. Ακόμα και αν έχει επιβεβαιώσει τα στοιχεία του στο παρατηρητήριο για να αξιολογηθεί τον/την καλούμε να μη συνεχίσει παρακάτω. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΦΑΚΕΛΟ για την ατομική του αξιολόγηση. Να μη ζητήσει να αξιολογηθεί. ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎΣ. Να σταματήσουν οι πιέσεις στους εκπαιδευτικούς για προγράμματα.

Οι εκπαιδευτικοί δεν αναρτούμε τίποτα στο Παρατηρητήριο της αξιολόγησης. Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση. Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης. Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη. Οι σύμβουλοι πλέον έχουν πάρει θέση. Είναι αξιολογητές. Δεν τους δεχόμαστε στην τάξη. Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων να συμπορευτούν με τις αποφάσεις του Σωματείου και του Κλάδου και να μη συμμετέχουν σε καμιά αξιολογική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση να ενημερώνεται το ΔΣ του Συλλόγου, ώστε να παρεμβαίνει, να βοηθάει και να οργανώνει τη συλλογική μας αντίσταση.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/11/2014
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΙΣ – ΤΟΥΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 18.00
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ – ΝΤΡΙΕΣ ΣΤΙΣ 20.00

654

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *