ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ – Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση

kokkinisimaiapoliΗ κρίση της Ευρωζώνης και οι πολιτικές της συνέπειες

Τη Δευτέρα 15/12/2014, 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Νίκης 4 (1ος όροφος), Σύνταγμα, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση και εκπροσώπων αντίστοιχων κινήσεων από τη Γαλλία και την Ιταλία. Οι Αλέκος Αλαβάνος, Δημήτρης Μητρόπουλος, Ζακ Νικονόφ, Ρομέρο Πασκουινέλι και Δημήτρης Σαραφιανός θα παρουσιάσουν το θέμα
“Η κρίση της Ευρωζώνης και οι πολιτικές της συνέπειες”
και θα συζητήσουν με εκπροσώπους του Τύπου.

Ελπίζουμε να παρευρεθείτε και να συμβάλετε με τις ερωτήσεις σας.

Τηλ. επικοινωνίας 6932765442

Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση διοργανώνει τρεις διεθνιστικές συναντήσεις στην Αθήνα (15 Δεκεμβρίου 2014, ΑΣΟΕΕ, Αμφιθέατρο Αντωνιάδη, 6.30 μ.μ.), στην Πάτρα (16 Δεκεμβρίου 2014, στο “Ιντεάλ” , 6.30 μ.μ.) και στη Θεσσαλονίκη (17 Δεκεμβρίου 2014, ΕΔΟΘ, 6.30 μ.μ.μ), με θέμα “Η Κρίση της Ευρωζώνης και οι πολιτικές της συνέπειες”.

Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε μια συγκυρία κατά την οποία επανεμφανίζεται με δριμύτητα η μόνιμα υποβόσκουσα κρίση της Ευρωζώνης, με επίκεντρο πλέον και τις χώρες του πυρήνα της, Ιταλία και Γαλλία.

Στη συνάντηση της Αθήνας, στην ΑΣΟΕΕ, θα συμμετάσχουν οι Ζακ Νικονόφ,από τη Γαλλία, και Μορένο Πασκουινέλι, από την Ιταλία, και από την ελληνική πλευρά οι: Αλέκος Αλαβάνος (Σχέδιο Β), Χρίστος Κατσούλας (Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση).

Οι συναντήσεις αποσκοπούν στην προώθηση του διεθνιστικού συντονισμού πολιτικών δυνάμεων και κινημάτων που θεωρούν ότι είναι μέγιστη αναγκαιότητα να τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης και των λαϊκών αγώνων το θέμα της εξόδου από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, από την πλευρά των συμφερόντων των εργαζομένων — σ’ ένα πολιτικό /κοινωνικό τοπίο όπου το τεράστιο κενό που αφήνει σ’ αυτό το πεδίο η επίσημη αριστερά το καλύπτουν ταχύτατα με αντιδραστικό, εθνικιστικό περιεχόμενο οι ανερχόμενες ακροδεξιές έως και φασιστικές δυνάμεις.

***

Ο Jacques Nikonoff είναι ένας εκ των τριών εθνικών εκπροσώπων του «Πολιτικού Κινήματος Λαϊκής Χειραφέτησης (M’PEP)». Υπήρξε στέλεχος του Γαλλικού ΚΚ από το οποίο αποχώρησε το 1984, επανήλθε το 1999 για να αποχωρήσει οριστικά το 2001. Ιδρυτικό στέλεχος της Attac France της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος από το 2003 έως το 2006. Υπό την προεδρία του η Attac συνέβαλε αποφασιστικά στην καταψήφιση από το γαλλικό λαό του «ευρωσυντάγματος» κατά το δημοψήφισμα του 2005.

Ξεκίνησε από βιομηχανικός εργάτης (συγκολλητής). Όντας απολυμένος, για συνδικαλιστική δράση, κατόρθωσε να εισαχθεί και να σπουδάσει στην Εθνική Σχολή Διοίκησης (ΕΝΑ). Ειδικεύθηκε στην Πολιτική Διοίκηση (Administration civil). Εργάστηκε σε διάφορα δημόσια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γαλλίας. Ασχολήθηκε κυρίως με θέματα ανεργίας και απασχόλησης. Σήμερα είναι επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών σπουδών (ΙΕΕ) του Πανεπιστημίου Paris VIII στο Σαιν-Ντενί.

Ο Moreno Pasquinelli γεννήθηκε στο Σπολέτο, τον Μάιο του 1956. Υπηρετεί τις γραμμές της ιταλικής επαναστατικής αριστεράς από το 1970. Από τις αρχές του 1990 είναι ανάμεσα στους ιδρυτές του Αντι-ιμπεριαλιστικού Κάμπ, του οποίου έχει υπάρξει διεθνής εκπρόσωπος. Έπαιξε εξέχοντα ρόλο στην υπεράσπιση της Γιουγκοσλαβίας, της παλαιστινιακής Ιντιφάντα και της Ιρακινής αντίστασης. Είναι ένας από τους ιδρυτές του “Συντονισμού της Αριστεράς ενάντια στο Ευρώ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *