Σημερινές δηλώσεις Ιωάννας Γαϊτάνη: “Λεφτά υπάρχουν!”

Γαϊτάνη καθαρίστριεςΗ Ιωάννα Γαϊτάνη, υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης αποδομεί την κυβερνητική και μνημονιακή προπαγάνδα διατρανώντας: “Λεφτά υπάρχουν!”

Απόσπασμα από το άρθρο της:

Στην προπαγάνδα ότι “λεφτά δεν υπάρχουν”, απαντάμε με δύο τρόπους:

α. Λεφτά δεν υπάρχουν για να εξυπηρετείται το κρατικό χρέος, αλλά και στο βαθμό και μέχρι εκεί που υπάρχουν, δεν έχουμε καμία διάθεση να διατεθούν για ένα χρέος που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και για τους τοκογλύφους! Κατεύθυνσή μας είναι μία: όλοι οι διαθέσιμοι πόροι της κοινωνίας και της φύσης θα πρέπει να διατίθενται για να καλυφτούν οι ανάγκες των εργαζομένων και για να χρηματοδοτηθεί η οργάνωση της παραγωγής και της κατανάλωσης γι’ αυτές τις ανάγκες κι όχι για τα κέρδη.

β. Λεφτά για τη χρηματοδότηση μιας πολιτικής που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων, των νέων, των μεταναστών κ.λπ. υπάρχουν: στα άμεσα κέρδη αλλά και στα συσσωρευμένα καπιταλιστικά κέρδη με τη μορφή μεγάλης κινητής και ακίνητης περιουσίας. Πρέπει και μπορούμε να αρχίσουμε να τα παίρνουμε πίσω, ξεκινώντας από τη μεγάλη αύξηση των φορολογικών βαρών επί των κερδών, των μεγάλων εισοδημάτων και περιουσιών, αυξάνοντας τον κατώτερο μισθό και επαναφέροντας το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διαγράφοντας τα χρέη των ανέργων και των χαμηλόμισθων και ρυθμίζοντας ευνοϊκά τα χρέη των μικρομεσαίων, εθνικοποιώντας τις δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν εκποιηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *