Ιδέα για Λοβέρδο

Συνέχεια πρωτάκουστα πράγματα ακούμε στην εποχή της «σοσιαλιστικής» Μνημονικής διακυβέρνησης. Το τραγελαφικό περιστατικό που θα αναφέρουμε μας δείχνει σε πιο σημείο οδήγησε την δημόσια υγεία η εθελόδουλη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Συγκεκριμένα στα χέρια του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  Αλέξανδρου Ρακιντζή ήρθε καταγγελία ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου αποφάσισε να «βάλει χέρι» στο παγκάρι της εκκλησίας που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου.

Η καταγγελία αποδείχτηκε αληθινή και ο διοικητής του νοσοκομείου αιτιολόγησε την «βούτα» του λέγοντας ότι τα χρήματα απ’ το παγκάρι τα πήρε για να αγοράσει γάζες και ιατρικά γάντια που τέλειωσαν, το υπουργείο δεν τους έδινε λεφτά και οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου δεν μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους.
Για την ιστορία να πούμε ότι ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αθώωσε τον κατηγορούμενο διοικητή του νοσοκομείου και αιτιολόγησε την απόφαση του με το επιχείρημα «όταν ρίχνουμε χρήματα στο παγκάρι της εκκλησίας ποτέ δεν ρωτάμε που θα διατεθούν αυτά τα χρήματα. Ολοι τα δίνουμε για καλό σκοπό και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα χρήματα πήγαν σε θεάρεστο έργο».
Να, ιδέα κ. Λοβέρδε. Γέμισε τα νοσοκομεία με εκκλησιές και παγκάρια. Μπορεί τότε να θεωρηθείς επιτυχημένος υπουργός.

2 απαντήσεις στο “Ιδέα για Λοβέρδο”

  1. Το εν λόγω νοσοκομείο δεν έχει κωδικό αναλωσίμων για τήν κάλυψη τέτοιων αναγκών; που σπαταλήθηκε το αποθεκματιό του κωδικού και μάλιστα τόσο νωρίς στο έτος; Ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν έχει ενημερωθεί για να επέμβει, όπως απαιτείται;

  2. Ο σκοπός λοιπόν αγιάζει τα μέσα. Ντροπή του Υπουργού που μέσω της διοίκησης ευλόγησε τον και καλά αγαθό σκοπό του διοικητή του (αυτός δεν τον διόρισε;;;;) αλλά κυρίως του διοικητή που με την όποια επίφαση έβαλε χέρι σε κονδύλι που δεν δικαιούτο να διαχειριστεί.

    Και δεν ξέρουμε καν αν τα χρησιμοποίησε για τον σκοπό που δήλωσε! Μην τον δούμε και με καινούριο πουκαμισάκι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *