Αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

roupakias-apofulakisi-630_0Ο φυσικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βγήκε σήμερα από τη φυλακή λόγω έπειτα από 30 μήνες προσωρινής κράτησης.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν ο τελευταίος κατηγορούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που παρέμενε στη φυλακή και σήμερα οδηγήθηκε φρουρούμενος στο σπίτι του, όπου θα παραμείνει σε κατ’οίκον περιορισμό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο, είναι ακόμη στην εξέταση των πρώτων μαρτύρων από την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων δεν έκριναν αναγκαίο να δοθεί άδεια στους συνηγόρους ώστε να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, αν και για άλλες ποινικές δίκες οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών αλλά και άλλοι δικηγόροι έχουν ζητήσει και έχουν πάρει άδειες για τους πελάτες τους και οι δίκες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διέταξε την αποφυλάκιση του Ρουπακιά, στον κατηγορούμενο επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι του περιορισμού κατ’οίκον, υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη και δυνατότητα εξόδου από την οικία του μόνο για τη μετάβασή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν προσωρινά κρατούμενος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι. Σε βάρος του εκδόθηκε ωστόσο και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο έχει ανώτατο όριο προφυλάκισης 12 μήνες που άρχισαν να «μετρούν» μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών του πρώτου εντάλματος.

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *