Πονάει η Καλογριτσιάδα

image48946Πηγή: “ΚΟΝΤΡΑ

Ηταν λογικό η Καλογριτσιάδα ν’ απασχολήσει την προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά, παραδόξως όμως δεν την απασχόλησε όσο θα περίμενε κανείς. Οι Τσιπροκαμμένοι προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι, όμως οι της αντιπολίτευσης δεν επέμειναν ιδιαίτερα. Το πιθανότερο είναι πως άφησαν αυτό που έχει ήδη καταστεί κοινή συνείδηση να κάνει τη δουλειά του, ώστε οι Τσιπροκαμμένοι να φανούν ως απολογούμενοι.

Τις σχετικές αναφορές άνοιξε ο Τσίπρας στην πρωτομιλία του, καλώντας τον Μητσοτάκη «αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, καλύτερα να ρωτήσετε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο, γιατί είναι συνεταίροι και συνεργάτες χρόνια. Μη ρωτάτε εμένα». Επειδή αντελήφθη πως αυτού του τύπου η επιχειρηματολογία δεν πείθει, γιατί όλος ο κόσμος έχει καταλάβει τι έγινε με τον Καλογρίτσα, επανήλθε στη δευτερομιλία του, βάζοντας πονηρά στο κάδρο και τον X. Φλωράκη, για να υποστηρίξει ότι ο Καλογρίτσας είχε φιλίες στην Αριστερά, όμως μπίζνες έκανε με τη δεξιά. Είπε: «Δεν το ήξερα πραγματικά. Καλά που μου το βάλατε σήμερα εδώ στη Βουλή. Δεν το ήξερα ότι η διαπλοκή σε αυτόν εδώ τον τόπο είχε το όνομα Καλογρίτσας. Δεν το ήξερα. Νόμιζα ότι είχε άλλα ονόματα. Αλλά εν πόση περιπτώσει, τον κ. Καλογρίτσα, μάλλον τον ξέρουν καλύτερα δικοί σας συνεργάτες από ό,τι εμείς. Βεβαίως, ήταν φίλος του αείμνηστου Χαρίλαου Φλωράκη και οι επιχειρηματίες πρέπει όλοι να έχουν φιλίες στην Δεξιά και όχι στην Αριστερά».

Τα υπόλοιπα ήταν σκέτη απολογητική που αποκάλυψαν τον εκνευρισμό του Τσίπρα: «Αλλά πείτε μας, σε τι τον ευνοήσαμε; Σε τι τον ευνοήσαμε, κύριε Μητσοτάκη: Γελάτε. Θέλετε να αντιπαραβάλουμε όλα όσα έχετε κάνει και όλα όσα έχετε ευνοήσει όλα αυτά τα χρόνια;».

Ο Κομμένος επανήλθε στα όσα είχε πει πρόσφατα σε ραδιοσταθμό: «Φύγατε, κύριε Βενιζέλο. Φύγατε γιατί θα σας ρωτούσα και το άλλο, αυτό που είπα και διαψεύσατε ευγενικά στον SKAI. Ησασταν στο σπίτι του Καλογρίτσα όταν μου προτείνατε να μπω στην Κυβέρνηση και όταν εν συνεχεία ζητήσατε να μην συνεργαστούμε οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με τον ΣΥΡΙΖΑ;». Στη συνέχεια το έριξε στο ξεκατίνιασμα·. ο Καλογρίτσας είναι κουμπάρος μου και μου έλεγε ότι θα βοηθήσει τον άλλο κουμπάρο του, τον Ευαγγελάτο, να φτιάξει δύο σάιτ, κι εγώ ήμουν φίλος με τον Ευαγγελάτο αλλά από τότε που έγινε η δημοσίευση για το ΚΕΕΛΠΝΟ μου κήρυξε τον πόλεμο και το σάιτ του μου κάνει προσωπικές επιθέσεις.

Οταν επανήλθε ο Βενιζέλος, παρά το επιθετικό του ύφος, στην ουσία δεν απάντησε στον Καμμένο, περιοριζόμενος σε μια… γηπεδικού τύπου φράση: «Μία τελευταία κουβέντα. Εάν θέλει να κάνει ερωτήσεις περί Καλογρίτσα ο κ. Κομμένος, θα τις απευθύνει στον κ. Σπίρτζη, στον κ. Παππά και στον κ. Τσίπρα, όχι σε εμένα. Αρκετά, γιατί θα έχουμε μεγάλη συνέχεια εδώ!». Και ο Κομμένος, μολονότι ξαναπήρε το λόγο επί προσωπικού, δεν είπε λέξη επ’ αυτού. Ούτε στη δευτερολογία του.

Στη δευτερολογία του ο Καμμένος, για να αποδείξει ότι ο Καλογρίτσας είναι της Ν.Δ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, διάβασε δημοσίευμα ενός λεσβιακού σάιτ, που έλεγε πως ο Αθανασίου παρενέβη στην εταιρία του Καλογρίτσα κι αυτή πείστηκε να συνεχίσει την κατασκευή ενός δρόμου στο νησί, μολονότι είχε μήνες να πληρωθεί (το 2015 έγινε αυτό, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ). Ηταν τόσο γελοίο το θέαμα και το ακρόαμα, που όταν ο Αθανασίου διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, ο Βούτσης άδειασε με κομψότητα τον Καμμένο: «Μα, δεν υπάρχει θέμα. Σας παρακαλώ, διαβάστηκε ένα δελτίο Τύπου. Εντάξει, όλοι βοηθήσατε, για να γίνει το έργο»!

Ο Παππάς ήταν εκτός εαυτού και δεν ήξερε τι έλεγε·. «Μας κατηγορήσατε ότι κάναμε τον διαγωνισμό, για να πάρει κανάλι ο Καλογρίτσας. Και ξαφνικά δεν παίρνει κανάλι ο Καλογρίτσας και δεν έχουμε τι να πούμε! Γυρίζουμε τώρα και λέμε “θέλατε, τα είχατε φτιάξει όλα, για να πάρει κανάλι ο Καλογρίτσας, αλλά δεν τα καταφέρατε”. Πόσο πειστικό μπορεί να είναι αυτό; Πόσο πειστικό μπορεί να είναι από μια παράταξη η οποία έχει χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε επιχείρημα μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους, απλώς και μόνο για να μην γίνει ο διαγωνισμός;».

Μα ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα για τους συριζαίους και ειδικά για το δίδυμο Παππά-Σπίρτζη που είχε πάρει πάνω του την υπόθεση: «έσπρωχναν» τον Καλογρίτσα μέχρι την τελευταία στιγμή κι αυτός έφυγε όταν έπεσε πάνω του ολόκληρο το σύστημα αντιπολίτευσης-μιντιοκρατόρων και οι αποκαλύψεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Ποιος ξεχνάει ότι ο Καλογρίτσας αποχώρησε λέγοντας ότι δεν τον χρηματοδοτούν οι τράπεζες, ενώ η Επιτροπή που είχαν στήσει ο Παππάς με τον Κρέτσο είχε ελέγξει υποτίθεται το «πόθεν έσχες» των χρημάτων του και το είχε βρει εντάξει; Ηταν τόση η αλαζονεία του Διόσκουρου του Τσίπρα, που δεν υπερασπίστηκε μόνο εκείνους που έκαναν τον υποτιθέμενο έλεγχο του «πόθεν έσχες», αλλά και τον Ματζουράνη, με το επιχείρημα ότι «υπερασπίζεται το Δημόσιο με την χαμηλότερη προβλεπόμενη αμοιβή»!

Συνοψίζοντας, βλέπουμε ότι το μόνο καινούργιο στοιχείο στην Καλογριτσιάδα είναι οι ισχυρισμοί Κομμένου ότι ο Καλογρίτσας τον φώναξε δυο φορές στο σπίτι του (τη μία ήταν παρών και ο Βενιζέλος) και του ζήτησε τη μία φορά να μπει στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την άλλη να μην μπει στην κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν ξέρουμε αν ο Καμμένος έχει συνεννοηθεί με τον Τσίπρα ή αν πρόκειται για δική του πρωτοβουλία. Μάλλον το δεύτερο ισχύει και το λέμε αναλογιζόμενοι πως κανένας άλλος δεν έχει υποστηρίξει τις θέσεις του. Ομως, χειρότερα κάνει τα πράγματα για τους Τσιπραίους ο Καμμένος μ’ αυτούς τους ισχυρισμούς του και όχι καλύτερα.

Είναι γεγονός πως ο Καμμένος, πριν ο Καλογρίτσας αναγκαστεί ν’ αποχωρήσει από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έλεγε πως αυτός δεν πρέπει να πάρει άδεια γιατί είναι εργολάβος και παίρνει δουλειές του Δημοσίου. Αν πράγματι ο Καλογρίτσας του έκανε αντι-ΣΥΡΙΖΑ «ψηστήρι» (χωρίς να προτείνει κανένα αντάλλαγμα, άραγε;), γιατί ο Καμμένος δεν το είπε από την πρώτη στιγμή, στριμώχνοντας εξαρχής τον Καλογρίτσα; Εδώ έφτασε στο σημείο να καλέσει τους δημοσιογράφους για καφέ στο Λονδίνο, νια να τους κάνει «μασάζ» ενάντια στον Καλογρίτσα. Γιατί δεν τους  είπε αυτά που -κατά τους ισχυρισμούς του- αποδεικνύουν ότι ο Καλογρίτσας είναι διαπλεκόμενος;

Και καλά, στους δημοσιογράφους και τον ελληνικό λαό δεν τα είπε, δεν τα είπε ούτε στον κυβερνητικό του εταίρο; Τη βραδιά των εκλογών κουβάλησε άρον-άρον τον Πλούταρχο από το σπίτι του για να τραγουδήσει «πριβέ» για τον ίδιο και τον Παππά, με τον οποίο γιόρτασε τη νέα εκλογική νίκη. Δεν του έχει πια εμπιστοσύνη, ώστε να τον φωνάξει και να του πει «πού πας, ρε Νίκο, με τον διαπλεκόμενο Καλογρίτσα»; Να δεχτούμε ότι δεν τα είπε στον Παππά, δεν τα είπε ούτε στον Τσίπρα; Ή τους τα είπε και των δύο κι αυτοί τον «έγραψαν» και συνέχισαν με τον Καλογρίτσα;

Αν ο Καλογρίτσας δεν ήταν «ο καναλάρχης του ΣΥΡΙΖΑ», με τόσο μένος που του είχε ο Καμμένος θα έβγαινε και θα τον «έδινε» εξαρχής ως άνθρωπο των Σαμαροβενιζέλων και οι Τσιπραίοι θ’ ακολουθούσαν, προκειμένου ν’ απαλλαγούν απ’ αυτόν τον επικίνδυνο άνθρωπο, του οποίου μάλιστα ο συνεταίρος στη GPO (Θεοδωρικάκος) είναι πλέον ο πιο στενός σύμβουλος του Μητσοτάκη. Περιττεύει να πούμε ότι αν δεν ήταν δικός τους ο Καλογρίτσας (πολύ περισσότερο αν ήταν του Μητσοτάκη, άρα εχθρός), μπορούσαν έγκαιρα να τον είχαν πετάξει εκτός διαγωνισμού, αφού καθυστέρησε κάποιες ώρες να καταθέσει την εγγυητική επιστολή. Οχι μόνο δεν τον πέταξαν, αλλά κράτησαν ανοιχτό το πρωτόκολλο του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου, προκειμένου ο Καλογρίτσας να καταθέσει την εγγυητική (το πρωτόκολλο της υπηρεσίας είχε κλείσει).

Τι αναδύεται απ’ όλ’ αυτά; Μπόχα. Μπόχα διαπλοκής, παρασκηνιακής ίντριγκας, πολιτικού «στησίματος». Τίποτα το καινούργιο για το αστικό πολιτικό σύστημα. Οταν ο Ψυχάρης αποκάλυψε τις μυστικές συναντήσεις του με τον Τσίπρα, ο τελευταίος δεν τις διέψευσε. Ισχυρίστηκε ότι δεν ενέδωσε στις απαιτήσεις του Ψυχάρη, όμως ο συνδυασμός των γεγονότων έδειξε καθαρά ότι τα Μέσα του Ψυχάρη στήριζαν απροκάλυπτα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα προσωπικά. Αρα, κάποιο «ντιλ» έγινε, το οποίο στη συνέχεια χάλασε, άγνωστο για ποιους λόγους. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλον πρωταγωνιστή (Καλογρίτσα), υπό άλλες συνθήκες (ξαναμοίρασμα της τηλεοπτικής πίτας, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση πλέον και όχι στην αντιπολίτευση).

Εχουμε γράψει αναλυτικά για όλες τις… συμπτώσεις («κολλητιλίκι» του Παππά με τον πρώην πασόκο Σπίρτζη, κουμπαριά του Σπίρτζη με τον Καλογρίτσα που χρηματοδοτείται από την Τράπεζα Αττικής κτλ.). Η συζήτηση στη Βουλή τα «ζωγράφισε» όλ’ αυτά με πιο μελανά χρώματα.

ΥΓ. Ο Σπίρτζης, αφού υποστήριξε με πάθος ότι ο Καλογρίτσας δεν ευνοήθηκε στα έργα που πήρε επί υπουργίας του, αλλά τα πήρε λόγω των μεγάλων εκπτώσεων που έδωσε (το πώς λειτουργεί το σύστημα των εκπτώσεων στα δημόσια έργα το ξέρουμε από τις παλιές… καλές εποχές), εγκατέλειψε τον αγαπημένο του ρόλο του Βασιλάκη Καΐλα και το γύρισε σε… Νίκο Ξανθόπουλο: «Με καλείτε να απολογηθώ γιατί βάπτισα ένα παιδάκι εσείς που πηγαίνετε στις γιορτές και τα γενέθλια των καναλαρχών με πούλμαν!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *