Σε ποινή κάθειρξης 25 ετών καταδικάστηκε ο αναρχικός Μάριος Σεϊσίδης

Ξεπερνώντας σε εκδικητικότητα και σκληρότητα ακόμα και την ίδια την εισαγγελέα, η έδρα καταδίκασε σήμερα τον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη σε ποινή κάθειρξης 36 ετών, κατά συγχώνευση 25, για τα αδικήματα της απλής ληστείας κατά συναυτουργία (υπόθεση ΕΤΕ Σόλωνος), τις 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία από κοινού (υπάλληλος security τράπεζας και οι 2 ειδικοί φρουροί) και σύσταση συμμορίας, κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας, για την οποία παύθηκε η δίωξη λόγω παραγραφής.

Του επέβαλε, εξάλλου, και 5ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ενώ απέρριψε το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής και τα προτεινόμενα ελαφρυντικά.

Παράλληλα, τον απάλλαξε για τις υπόλοιπες 6 ληστείες και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Δεδομένης της ανυπαρξίας ενοχοποιητικών στοιχείων, πέρα, από το, έτσι κι αλλιώς αμφισβητήσιμο, «πειστήριο» του βιολογικού υλικού (κηλίδες αίματος), το οποίο φέρεται να ταυτοποιείται και με εκείνο του Μάριου Σεϊσίδη, είναι ξεκάθαρο ότι η έδρα τον καταδίκασε επειδή είναι αναρχικός, λειτουργώντας ως ιμάντας υλοποίησης των σχεδιασμών των διωκτικών μηχανισμών και των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε., που τόσο είχαν επενδύσει στο τρομολαγνικό αφήγημα των «ληστών με τα μαύρα».

Η απόφαση της συγκεκριμένης έδρας ήταν η τελευταία ευκαιρία των μηχανισμών αυτών να περισώσουν κάτι από το «γόητρό» τους.

«SS SS, μπάτσοι δικαστές», και «ξεφτίλες» ήταν τα συνθήματα των αλληλέγγυων στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη, τα οποία συνόδευσαν την έδρα κατά την εσπευσμένηαποχώρησή της από την αίθουσα.

Για την ιστορία, η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν η εξής: Ζωή Αποστολίδου- Δημοπούλου (προεδρεύουσα), Βασιλική Κατσούλα και Χρήστος Παπακώστας (εφέτες) και Αθανασία Βλάχου (εισαγγελέας).

Πηγή: hitandrun.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *