Οι κομμουνιστές του Λουγκάνσκ στέκονται στο πλευρό του Σάρλοτσβιλ

Οι Αμερικανοί σύντροφοι του Workers World Party έλαβαν αυτή τη δήλωση αλληλεγγύηςαπό τους κομμουνιστές του Λουγκάνσκ στην εμπόλεμη περιοχή του Ντονμπάς στην Ανατολική Ευρώπη. Πριν από τρία χρόνια, ένα υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα στην Ουκρανία έφερε στην εξουσία μια ακροδεξιά κυβέρνηση που περιελάμβανε και νεοναζί, σαν αυτούς που πραγματοποίησαν επιθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια στις 12 Αυγούστου. Φασιστικές μιλίτσιες που λειτουργούσαν στα πλαίσια του ουκρανικού στρατού διεξήγαγαν πολυάριθμες τρομοκρατικές πράξεις εναντίον των κατά κύριο λόγο ρωσόφωνων κατοίκων της περιοχής του Ντονμπάς, η οποία αποσχίσθηκε το Μάη του 2014 για να σχηματίσει τις ανεξάρτητες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ.

Δήλωση υποστήριξης του αγώνα των αντιφασιστών, κομμουνιστών και αριστερών των ΗΠΑ ενάντια στην αυξανόμενη νεοφασιστική απειλή στην Αμερική

Σύντροφοι!

Τις τελευταίες ημέρες, η προσοχή μας επικεντρώθηκε στα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ. Οι μαζικές συγκρούσεις, τα θύματα, η άδικη αντίδραση των αρχών – αυτά αποτελούν την προσπάθεια των δεξιών δυνάμεων να πάρουν εκδίκηση.

Γνωρίζουμε ότι οι αριστερές και αντιφασιστικές δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια για την ισότητα των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και το χρώμα του δέρματος. Και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε ένα.

Εμείς, οι κομμουνιστές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, οι αντιφασίστες της Ουκρανίας, τα θύματα της πολιτικής καταπίεσης του φασιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από τις αξίες των δεξιών δυνάμεων – διχόνοια μεταξύ των εθνών, πόλεμος, αιματοχυσία, μισανθρωπισμός, καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που μπορούν να σταματήσουν τους δεξιούς εθνικιστές – στην Ευρώπη, την Ουκρανία ή τις ΗΠΑ. Οι αντιφασίστες σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν τις αξίες του ανθρωπισμού – τις αξίες του μέλλοντος. Και γι’ αυτό η αλήθεια θα είναι πάντα στο πλευρό μας. Και έτσι θα κερδίσουμε!

Πενθούμε για το χαμό της Heather Heyer μαζί σας και μαζί με την οικογένειά της. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους όσους τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αντιφασίστες των Ηνωμένων Πολιτειών. Γνωρίζουμε ότι καμία τρομοκρατική επίθεση δε θα σας εκφοβίσει, ούτε θα σας κάνει να σωπάσετε. Μαζί, οι φωνές μας και οι αποφασιστικές μας ενέργειες μπορούν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέρος.

Ο φασισμός δε θα περάσει!

Μαξίμ Τσαλένκο

Επικεφαλής της οργάνωσης Κομμουνιστών Λούγκανσκ,

Συντονιστής του Διεθνούς Φόρουμ «Αντιφασισμός, Διεθνισμός, Αλληλεγγύη» (Forum AIS)

Μεταφράστηκε από τα ρωσικά στα αγγλικά από τον Greg Butterfield, από τα αγγλικά στα ελληνικά από την Καμπάνια – Πηγή: solidarityantifascistukraine

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *